Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2020, 9:47
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

17-ročnú Juditu obžalovanú z vraždy spolužiaka zastupuje Daniel Lipšic. Prečo zobral kontroverzný prípad?

ZAUJÍMAVOSTI KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Daniel Lipšic vysvetlil, že konanie, resp. nekonanie svojich klientov nikdy nehodnotí, snaží sa o nastolenie spravodlivosti.

Daniel Lipšic sa v posledných rokoch „preslávil“ dvomi veľkými procesmi, kde zastupoval poškodené strany v prípadoch s hlavným aktérom Marianom Kočnerom.

V zmenkovej kauze zastupoval TV Markíza a Kočnera už neprávoplatne odsúdili na 19 rokov, v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej, kde Lipšic zastupuje Kuciakovcov, mu hrozí 25 rokov alebo doživotie.

Teraz TV Markíza prichádza s informáciou, že bývalý minister spravodlivosti bude zastupovať pred súdom 17-ročnú Juditu, ktorá je obžalovaná z vraždy o rok mladšieho spolužiaka. Lipšic pre Markízu potvrdil, že Juditu zastupuje preto, lebo ho o to požiadal širší okruh ľudí vrátane samotných rodičov.

Odporúčané
Daniel Lipšic nebude ministrom vnútra. Chce ďalej bojovať s Kočnerom a jemu podobnými Daniel Lipšic nebude ministrom vnútra. Chce ďalej bojovať s Kočnerom a jemu podobnými 2. marca 2020, 18:44

„Nehodnotím nikdy konanie alebo nekonanie mojich klientov, robím desiatky trestných obhajob a kľúčové pre mňa je, aby obhajoba aj v kontroverzných prípadoch bola vykonávaná aj vo vzťahu k súdu, aj vo vzťahu k iným procesným stranám vrátane poškodeného korektne a zákonne,“ vysvetlil Lipšic pre TV Markíza.

V minulosti už Daniel Lipšic obhajoval napríklad mladíka z Galanty, ktorý v spánku ubil otca kladivom na smrť, pretože dlhodobo fyzicky týral jeho aj jeho matku. Prvostupňový súd ho odsúdil na štyri roky, krajský súd mu následne znížil trest na polovicu a potom mu prezidentka udelila vzhľadom na okolnosti milosť.

Meno advokáta Daniela Lipšica sa v súčasnosti skloňuje hlavne v súvislosti s voľbou nového generálneho prokurátora. Kým ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ale aj prezidentka Zuzana Čaputová sú zdržanlivé, koalícia má našiapnuté k tomu, aby v prospech Lipšica zmenila zákon, aby sa generálnym prokurátorom mohol stať aj neprokurátor.

Voľbu dôležitej funkcie bude sprevádzať viacero zmien, rozšíri sa oblasť tých, ktorí budú môcť kandidátov navrhovať a uchádzačov čaká aj verejné vypočutie.

Domov
Zdieľať
Diskusia