Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2020, 9:15
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Igor Matovič po tom, čo si pomýlil vlajku Maďarska a Tadžikistanu: Smejte sa na obmedzenosti iných

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič ráno na Facebooku vysvetľuje včerajšie nedorozumenie, keď si pomýlil maďarskú vlajku s inou. Vraj ho kontroloval slovenský politik maďarskej národnosti.

Maďarsko umožní pre občanov Slovenska a ľudí, ktorí majú na Slovensku pobyt, vstup na územie Maďarska do 48 hodín bez testu a karantény. Túto informáciu včera potvrdil na svojom facebookovom profile premiér Igor Matovič, ktorý k nej pridal aj fotografiu zo stretnutia so slovenským politikom maďarskej národnosti Józsefom Berényim.

V príspevku použil aj emoji vlajok, ktorými chcel znázorniť vzťah Slovenska a Maďarska, namiesto maďarskej vlajky však pridal emoji vlajky Tadžigistanu, ktorá sa trikolórou na tú maďarskú podobá. Minimálne na malej obrazovke telefónu. 

„Včera som zverejnil status o dohode s Viktorom Orbánom, aby sme mali medzi sebou otvorené hranice pri návšteve do 48 hodín ... a čo sa nestalo - miesto vlajky Maďarska som do statusu dal vlajku Tadžikistanu,“ vysvetľuje dnes Matovič. Situáciu nazval „kauzou“ vlajky, pretože ho vraj veľa ľudí na chybu upozornilo. Vraj mu písali o „medzinárodnom probléme.“ To Igor Matovič okomentoval po svojom: „Našťastie len v hlavách ľudí, ktorí sú tak bohorovne dokonalí, že aj z neúmyselnej maličkosti urobia somára,“ dodal, čím chcel povedať, že nešlo o žiadny veľký problém.

Domov
Zdieľať
Diskusia