Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2020, 12:30
Čas čítania 2:08
Martin Mičuda

Nové Alfa Romeo Giulia GTA vyráža dych nielen dizajnom, technikou ale najmä cenou

Nové Alfa Romeo Giulia GTA vyráža dych nielen dizajnom, technikou ale najmä cenou
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="http://www.media.fcaemea.com/uk-en/alfa-romeo/press/centro-stile-alfa-romeo-offers-bespoke-liveries-for-giulia-gta" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

GTA a GTAm odkazujú na slávnu históriu.

Aj napriek tomu, že značka Alfa Romeo nepatrí momentálne k tým najúspešnejším a ani po stránke spoľahlivosti nemá zďaleka najlepšiu povesť, model Giulia QV je jeden z najlepších počinov vo svojej triede. Žiaľ, dopyt tomu veľmi nenasvedčuje a Taliani preto stále riešia existenčné problémy. Ktovie, ako by to vyzeralo, keby aj Alfa pristúpila na SUV trend a ich Stelvio by predstavili v čase, keď svetu ukázali Giulia. Možno by stihli nastúpiť na rozbehnutý vlak lepšie a dnes by bola ich situácia úplne iná.

Tak či onak, pokiaľ sa povie Alfa Romeo, číslom jeden v týchto dňoch je špeciálna edícia športovej Giulie QV. Tá sa ukázala hneď v dvoch vyhotoveniach – GTA a GTAm, teda Gran Turismo Alleggerita (odľahčené Gran Turismo) a napokon v ešte brutálnejšom balení s dodatkom Modificata. I keď ide skutočne o úžasné kúsky, paradoxne viac sa do povedomia dostali najmä skrz svoju astronomickú cenovku. Poďme ale pekne poporiadku.

Nové Alfa Romeo Giulia GTA vyráža dych nielen dizajnom, technikou ale najmä cenou
Zdroj: www.media.fcaemea.com

Giualiu v GTA verziách rozoznáš podľa masívneho bodykitu – agresívne nárazníky s prvkami aktívnej aerodynamiky, nafúknuté a rozšírené blatníky (+ 50 mm), centrálna dvojica titánových koncoviek výfuku z dielne Akapovič či obrovské zadné krídlo. Prehliadnuť nemožno ani 20" disky a obrovské karbón-keramické brzdy. Variant GTAm dokonca nedisponuje zadným radom sedadiel, keďže miesto nich si miesto našiel ochranný rám a ukotvenie pretekárskych pásov predných sedadiel Sabelt.

Domov
Zdieľať
Diskusia