Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2020, 14:30
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Od pondelka by mali otvoriť všetky obchody okrem nákupných centier

NEWS OBCHODY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Hoci chcel štát otvoriť veľké predajne až v tretej fáze, premiér pripúšťa zrýchlenie uvoľňovania opatrení už v pondelok.

Všetko nasvedčuje tomu, že uvoľňovanie opatrení štát urýchli. Matovič totiž pripúšťa, že by už v pondelok mohli otvoriť všetky obchody bez ohľadu na ich rozlohu. Zatvorené zostanú len obchodné centrá. 

Pôvodne Igor Matovič hovoril, že obchody otvoria najskôr 20. mája. Teraz pripúšťa, že pre dobré výsledky v rámci testovania na koronavírus by túto fázu urýchlil a veľké predajne či služby s plochou do tisíc štvorcových metrov by mohli otvoriť už v pondelok 4. mája.

Odporúčané
Sulík trvá na tom, aby boli otvorené ďalšie typy predajní skôr ako 6. mája. Ekonomické škody sú vraj obrovské Sulík trvá na tom, aby boli otvorené ďalšie typy predajní skôr ako 6. mája. Ekonomické škody sú vraj obrovské 28. apríla 2020, 16:00

„Už tento pondelok, keď zasadalo konzílium, som túto otázku otvoril, že v prípade, ak by sme mali veľmi dobré čísla, či by sme mohli posunúť kroky v otváraní. Dnes, keď som telefonoval s týmito ľuďmi, sú pripravení kroky prehodnotiť, ak by sa tieto čísla udržali,“ skonštatoval premiér pred sídlom NRSR.

„V tom prípade by sa v druhej fáze pridali všetky obchody bez ohľadu na metráž, podľa princípu 25 metrov na jedného zákazníka. Naďalej by boli zatvorené obchodné centrá, lebo to odborníci vyhodnocujú ako veľké riziko. Držme si zatiaľ palce, aby za piatok, sobotu a nedeľu boli rovnako dobré čísla, ako máme týchto posledných päť dní,dodal Matovič.

Odporúčané
Na Slovensku pribudlo len 5 prípadov koronavírusu. Testovali sme 4 584 ľudí Na Slovensku pribudlo len 5 prípadov koronavírusu. Testovali sme 4 584 ľudí 30. apríla 2020, 9:38

Plán otvárania obchodných prevádzok, ktorý Igor Matovič predstavil spoločne s novými opatreniami v súvislosti s koronavírusom ešte 20. apríla, nesie názov „Niečo za niečo“ a obsahuje 4 fázy postupného otvárania ďalších zariadení. V ideálnom prípade podľa Matoviča by sa malo do jednotlivých fáz prechádzať v dvojtýždňových cykloch.

Od pondelka by sa mali otvoriť všetky obchody okrem obchodných centier
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia