Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2020, 21:34
Čas čítania 1:11
Martin Mičuda

Svetový rekordér dostal perleťový kabát. 850-koňový Demon tak vyzerá ešte brutálnejšie

Svetový rekordér dostal perleťový kabát. 850-koňový Demon tak vyzerá ešte brutálnejšie
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autoevolution.com/news/dodge-challenger-cappuccino-looks-like-a-full-cup-of-demon-142875.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autoevolution.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Challenger má na triku svetový rekord v jazde na dvoch kolesách pri šprinte.

Už v roku 2017 nám Dodge vyrazil dych extrémnou verziou ikonického modelu Challenger. Sériovo vyrábaný variant SRT Demon plánovala automobilka vyrobiť v počte len 3 300 kusov. Každý z nich pritom získal nielen značne rozšírený bodykit, no hlavne obrovskú porciu sily pod kapotou. Teraz sa stretávame s exemplárom, ktorý navyše dostal veľmi zaujímavú povrchovú úpravu, pod ktorú sa podpísala americká firma RDBLA.

Vo veci je totiž Demon v odtieni Cappuccino, ktorého perleťové sfarbenie sa pritom mení smerom ku koncu vozidla – čelná časť je v svetlom odtieni, pričom smerom dozadu je kávová farba čoraz tmavšia. Zaujímavým detailom sú brzdové strmene, ktorých lakovanie perfektne odzrkadľuje odtieň podľa toho, na ktorom konci vozidla sa nachádzajú. Samotné 18" disky ostali v nezmenenej čiernej farbe. Aj v tomto prípade obúvajú špeciálne pneumatiky Nitto NTO5R 315/40 R18.

Domov
Zdieľať
Diskusia