Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2020, 14:06
Čas čítania 1:33
Peter Puterka

V začiatkoch výroby zdravej proteínovej tyčinky sa im pokazilo asi 90 % vecí. Teraz si ich zákazníci domov objednávajú aj 60

GASTRO
Uložiť Uložené

Zdravé tyčinky nemusia byť plné cukru, éčiek, farbív či konzervantov.

Tento článok vznikol v rámci kampane #VDAKATEBE. Refresher rozdá 100 000 eur v podobe inzercie zadarmo malým podnikateľom, ktorí to najviac potrebujú.

Kampaň #VDAKATEBE môžeme realizovať vďaka predplatiteľom REFRESHER+, ak ju chceš podporiť, predplatné si môžeš zakúpiť tu. Návod, ako poslať tip na prevádzku, nájdeš tu

Petra Kopecká pracuje ako výživová poradkyňa a od svojich klientov, ktorí aktívne cvičili, dostávala množstvo otázok o strave bohatej na proteíny. Proteíny sú nesmierne dôležité pri tvorbe svalov a práve kvôli tomu toľko ľudí siahne po proteínových nápojoch a iných sladkostiach. Tie však väčšinou okrem proteínov obsahujú aj množstvo nie práve najzdravších látok. Sú plné cukrov, glukózového a fruktózového sirupu či niektorých škodlivých éčiek. Takýto obsah je opakom zdravého životného štýlu. 

Keď len ťažko hľadala chutný produkt, ktorý by im mohla poradiť, rozhodla sa, že ho začne sama vyrábať. Ako sama hovorí, „chcela som vyrobiť sladkosť, ktorá nielen dobre chutí, ale neobsahuje žiadny cukor, chémiu, palmový olej, no naopak má dostatok vlákniny, bielkovín a zdravých tukov,“.  Keď vyrobila prvé tyčinky a dala ich ochutnať svojim známym, okamžite si ich zamilovali. Ich vznik však vôbec nebol jednoduchý. 

Pýtali sa jej, čo zdravé si môžu dať pri tréningu a keď im nevedela poradiť, začala vyrábať vlastné tyčinky
Zdroj: Ryska

Ako dodáva, „pokusov bolo naozaj veľa a na tejto ceste, ktorá trvala niekoľko rokov sa nám pokazilo asi 90% vecí.“  Petra našťastie nie je na všetko sama. Pomáha jej mama aj priateľ. 

Po rozbehnutí výroby začali chodiť svoje tyčinky prezentovať na Dobrý trh a rôzne podujatia, aby získali spätnú väzbu a prvých klientov. Postupom času začali tyčinky dodávať do fitness centier a výrobu rozbehli vo veľkom množstve. 

Pýtali sa jej, čo zdravé si môžu dať pri tréningu a keď im nevedela poradiť, začala vyrábať vlastné tyčinky
Zdroj: Ryska

Keď nemôžu dávať tyčinky do fitness centier, privezú ti ich rovno domov

Obdobie pandémie však zasiahlo aj Rysku najmä kvôli zatvoreniu fitness centier, kam smerovalo až 90% tyčiniek. Ich zákazníci si napriek tomu tyčinky neprestali objednávať. Dokonca viac, ako predtým. Ako ďalej hovorí Petra, „klienti kupujú aj 60 kusové balenia, čo je skvelé a vďaka tomu toto obdobie snáď prežijeme,“. 

Pýtali sa jej, čo zdravé si môžu dať pri tréningu a keď im nevedela poradiť, začala vyrábať vlastné tyčinky
Zdroj: Ryska

Ak je jar obdobím, ktoré aj teba motivuje hýbať sa s ohľadom na bezpečie všetkých, ak chodíš behať, bicyklovať sa či cvičiť jógu, určite oceníš zdravý doplnok proteínov aj ty. Ryska ponúka viacero sladkých príchutí, od čokoládovej po makovú. Tyčinky sú pritom vhodné naozaj pre všetkých, či už si vegetarián, celiatik, alebo diabetik.

Pýtali sa jej, čo zdravé si môžu dať pri tréningu a keď im nevedela poradiť, začala vyrábať vlastné tyčinky
Zdroj: Ryska

Ak si v Bratislave, v e-shope Ryska si ich môžeš objednať s dovozom zadarmo. Dobrou správou je, že do konca apríla ešte môžeš využiť zľavu a tyčinky si objednať za zvýhodnenú cenu 2 eurá za kus namiesto pôvodných 2,50 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia