Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. apríla 2020, 6:48
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Čínske mesto Wu-chan priznalo ďalších 1290 obetí koronavírusu

NEWS
Uložiť Uložené

Čínske úrady dnes upravili počet nakazených o 1290. Celkovo ich je 3699.

Čínske úrady upravili počet obetí v meste Wu-chan, z ktorého sa pandémia rozšírila do celého sveta. Po dnešku tak evidujú o 1290 obetí viac, celkovo ich je 3699. Celkový počet teda stúpol o viac ako tretinu, informuje o tom The Guardian s odvolaním sa na agentúrne zdroje. Má ísť o mŕtvych, ktorých o život pripravil COVID-19, nedostali sa však do nemocníc, alebo boli ich údaje nahlásené oneskorene, resp. nesprávne. Zároveň mal údajne Wu-chan problém s koordináciou informácií so súkromnými a dočasnými nemocnicami.  

Podozrenia o možných nesprávnych číslach z čínskeho mesta sa vynorili už v momente, keď sa na internet dostali fotografie s urnami, ktorých bolo násobne viac, ako počet obetí priznaných Wu-chanom. 

 Čína tak od dnešného dňa eviduje 4632 obetí v posledných týždňoch už pribúdajú len v jednotkách. Nakazení stále pribúdajú v desiatkach, podľa tamojších úradov však najčastejšie ide o ľudí s cestovateľskou anamnézou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia