Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2020, 21:19
Čas čítania 3:11
Dominik Vetrák

Hollywood príde kvôli koronavírusu o 20 miliárd dolárov. Tento týždeň bude z hľadiska tržieb najslabší za celé 21. storočie

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Hollywood čaká najnáročnejšie obdobie 21. storočia.

Za lístky do kín po celom svete minulý rok zaplatili diváci rekordných 42,5 miliardy dolárov. Domestic Box Office - tržby z USA a Kanady, zaznamenali druhý najlepší rok. Kiná tam v roku 2019 utŕžili 11,4 miliardy dolárov. Očakávalo sa, že Čína v roku 2020 v tržbách porazí USA a stane sa najsilnejším kinotrhom na celom svete. Pred 10 rokmi túto možnosť nikto nepovažoval za reálnu.

Nič z toho sa ale nestane a oproti minulému roku klesnú tržby o niekoľko desiatok percent. Kvôli koronavírusu zatvárajú kiná (včera zavrelo všetky aj Francúzsko), rušia sa premiéry a stopku dostávajú natáčania nových seriálov a filmov. 

Odporúčané
Stranger Things pre koronavírus ruší natáčanie. S produkciou nových filmov a seriálov skončili aj Disney a Netflix Stranger Things pre koronavírus ruší natáčanie. S produkciou nových filmov a seriálov skončili aj Disney a Netflix 15. marca 2020, 9:43

The Hollywood Reporter (ďalej len THR) informuje, že Hollywood a celosvetový kinematografický priemysel by za rok 2020 mohol kvôli koronavírusu prísť o 20 miliárd dolárov. Štúdiá vyjde draho už len samotné odkladanie premiér. Odhaduje sa, že štúdio MGM bude odsunutie premiéry Jamesa Bonda z apríla na november stáť medzi 30 až 50 miliónmi dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia