Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Obsah vznikol v spolupráci s TV Markíza.
10. marca 2020, 16:31
Čas čítania 1:39
Daniel Mikolášik

V škole sa objavilo dieťa študentky, postarať sa oň musel Maštalír. V triede plnej influencerov bolo opäť rušno

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Nechýbalo ani vášnivé prejavovanie si nežností v zborovni.

TV Markíza odvysielala druhý diel seriálu s názvom Pán profesor, v ktorom v hlavných úlohách účinkuje zaujímavé herecké obsadenie s menami ako Tomáš Maštalír, Roman Luknár či Gabriela Marcinková.

Moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia fiktívnej slovenskej strednej školy má divákov preniesť do školských lavíc bratislavského gymnázia. Stredoškolský profesor Samo (Tomáš Maštalír) s netradičným spôsobom výučby sa niekedy aj proti svojej vôli angažuje v problémoch druhákov, o čom sme sa presvedčili už v prvej aj druhej časti.

Odporúčané
Stredoškolská trieda s najväčším počtom infuencerov na Slovensku? Stredoškolská trieda s najväčším počtom infuencerov na Slovensku? 2. marca 2020, 11:32

V pilotnej epizóde sa spomedzi mladých hereckých hviezd, ktoré stvárňujú postavy študentov, najväčšia pozornosť ušla práve Marekovi Luptákovi. Ten stvárňuje tichého a v kolektíve nie príliš obľúbeného Rolanda, ktorého si rodičia adoptovali keď bol ešte malý, no nikdy mu o tom nepovedali. „Prekecol“ sa až jeho učiteľ Samo Vozár. Roland to predychával len skutočne ťažko.

Druhá epizóda bola najmä o Žofii (Bianka Šutičová) a o jej rodinných problémoch. Samo si všimol, že často mešká na výučbu a skutočný dôvod jej neskorých príchodov objavil až v sklade, kam sa chodia študenti, ale aj učitelia zašívať. Ležalo tam totiž osamelé batoľa.

 

V škole sa objavilo dieťa študentky, postarať sa o neho musel Maštalír. V triede plnej influencerov bolo opäť rušno
Zdroj: TV Markíza

V tom čase však ešte netušil, o koho dieťa ide a akým zázrakom sa do školy dostalo. Žofia sa napokon priznala, tvrdila však, že ide o jej dcéru. Napokon sa však zistilo, že ide o jej nevlastnú sestru, no keďže jej matka bola chorá a jej otec zmizol, nemal sa o ňu kto postarať.

Odporúčané
V stredoškolskej triede plnej influencerov to Maštalír už nevydržal a vyskočil z okna. Stojí prvý diel Pána profesora za to? V stredoškolskej triede plnej influencerov to Maštalír už nevydržal a vyskočil z okna. Stojí prvý diel Pána profesora za to? 3. marca 2020, 9:39

Počas celej epizódy môžeme teda opäť vidieť proaktivitu a ochotu triedneho učiteľa Sama, ktorý síce s nie najväčším nadšením zobral veci do svojich rúk, snažil sa problém vyriešiť a pomôcť tak mladej stredoškoláčke v neľahkej situácii. Predovšetkým však chcel zabrániť tomu, aby dieťa zobrala sociálka.

V škole sa objavilo dieťa študentky, postarať sa o neho musel Maštalír. V triede plnej influencerov bolo opäť rušno
Zdroj: TV Markíza

Taktiež sme v epizóde s názvom „Dcéra“ mohli vidieť, ako sa vyvíja vzťah medzi Samom a jeho novou kolegyňou Klaudiou Belanskou, ktorú stvárnila Gabriela Marcinková. Atraktívna, nadaná, zodpovedná, spoľahlivá a celkovo takmer dokonalá učiteľka slovenčiny, ktorá má v Samových očiach zásadnú chybu. Je zasnúbená.

Samo mohol jej snúbenca konečne spoznať osobne. Ide o kvalifikovaného lekára Viktora Matrtaja, ktorého stvárňuje Marek Geišberg. Ten očividne tuší, že prelietavý učiteľ má na jeho partnerku slabosť, a tak mu dáva ich lásku poriadne najavo, čo Sama hecuje o to viac.

 

V škole sa objavilo dieťa študentky, postarať sa o neho musel Maštalír. V triede plnej influencerov bolo opäť rušno
Zdroj: TV Markíza

Aj napriek komplikáciám so sociálkou a s riaditeľom Denisom Ráczom (Roman Luknár), ktorý vo svojej škole podľa vlastných slov rozhodne nestrpí žiadne batoľa, napokon všetko dobre dopadlo. Nie však pre Sama, ktorý bol ku koncu epizódy opäť svedkom náruživého prejavovania si nežností Klaudie a Mareka v zborovni. Celú epizódu nájdeš v archíve TV Markíza.

Domov
Zdieľať
Diskusia