Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2020, 8:24
Čas čítania 0:26
Viktor Kniš

Slovensko má ďalšie dva oficiálne potvrdené prípady koronavírusu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nakazenými majú byť manželka a syn 52-ročného muža zo Záhoria.

Po 52-ročnom mužovi zo Záhoria bol koronavírus potvrdený aj u jeho manželky a syna. Ministerstvo zdravotníctva vydalo k tejto udalosti oficiálnu správu.

Je pravdepodobné, že syn staršieho muža bol nakazený ako prvý a až od neho sa vírus dostal aj ku rodičom. Pred pár dňami sa vrátil z dovolenky v Benátkach, pričom práve Taliansko je najväčším európskym ohniskom nákazy.

Odporúčané
Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku 28. februára 2020, 17:58

Oficiálne už  výsledky potvrdili aj kompetentní. „Hospitalizovaní sú na Klinike infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava otec a syn, manželka zostáva v domácej izolácii,“ povedal dosluhujúci premiér poverený riadením rezortu zdravotníctva Peter Pellegrini.

„Ide o úzke kontakty s prvým potvrdeným prípadom koronavírusu. Osoby žijú v spoločnej domácnosti,“ doplnil hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas.

Domov
Zdieľať
Diskusia