Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2020, 18:36
Čas čítania 0:25
Matej Krajčovič

Muž hral geocaching, pri Seredi našiel nevybuchnutú muníciu z druhej svetovej vojny

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nevedno, či objavil aj pôvodne hľadanú kešku. Predmet si prevzali pyrotechnici.

Polícia na svojom Facebooku informovala o prípade muža, ktorý počas hľadania tzv. kešiek v hre geocaching našiel v lese pri kempingu v Seredi nevybuchnutú muníciu z druhej svetovej vojny

Privolaní pyrotechnici potvrdili, že išlo o protipancierový delostrelecký granátMiesto označili a predmet prevzali na likvidáciu. 

Geocaching je hra, pri ktorej s pomocou mobilu a jeho GPS hľadáš rôzne predmety ukryté kdekoľvek v prírode, ale aj uprostred miest.

Telefón ťa väčšinou nasmeruje len na približnú polohu. Výslednú kešku obyčajne musíš dohľadať s pomocou nápovedy na komunitných diskusných fórach alebo geocachingových aplikáciách. Niekedy musíš lúštiť aj zložitejšie hádanky.

Odporúčané
Hľadaj tajné skrýše po celom svete a zbieraj za ne body. Stačí ti mobilná aplikácia a chuť po dobrodružstve! Hľadaj tajné skrýše po celom svete a zbieraj za ne body. Stačí ti mobilná aplikácia a chuť po dobrodružstve! 6. mája 2016, 13:36

V nájdených schránkach bývajú zväčša drobné predmety a zápisník s pečiatkou, aby sa mohol nálezca zapísať do zoznamu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia