Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2020, 19:32
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

NASA prijíma nových astronautov, budú súčasťou prvej ľudskej posádky na Mesiaci v tomto storočí

TECH NASA
Uložiť Uložené

Poď si splniť svoj detský sen.

NASA prijíma nových astronautov, ktorí budú pracovať na vesmírnych misiách na Mesiaci a Marse. Momentálne je v americkej základni aktívnych len 48 astronautov, no tento pre mnohých vysnívaný džob potrebuje ešte viac ľudí, ktorí by pracovali na misii Artemis. Tá má za účel dostať sa na južný pól Mesiaca do roka 2024. NASA si tiež ambiciózne zaumienila dostať ľudí na Mars do roku 2030. Prihlasovanie je otvorené od 2. do 31. marca, píšu vo svojej tlačovej správe.

Hľadajú vedcov, lekárov a musíš mať skúsenosti

„Pre hŕstku žien a mužov, ktorých prijmeme do nášho rozmanitého tímu, je práve teraz ideálny čas stať sa astronautom,“ povedal Jim Bridenstine z NASA. Je to naozaj tak, s rozvojom SpaceX a nových technológií sú skúsenosti s vesmírnym cestovaním úplne iné ako pred desiatkami rokov. Posádka, ktorú sa teraz NASA snaží poskladať, bude prvá na Mesiaci v tomto storočí. Pridať sa môžu ženy aj muži, majú však niekoľko podmienok.

Domov
Zdieľať
Diskusia