Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. februára 2020, 11:00
Čas čítania 11:54
Vl Mi

Laco Borbély: Sociálne siete sú plné primitivizmu. Viem efektívnejšie tráviť čas, ako čítať stupídne správy (Rozhovor)

Laco Borbély: Sociálne siete sú plné primitivizmu. Viem efektívnejšie tráviť čas, ako čítať stupídne správy (Rozhovor)
Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER
REFRESHER FUTBAL ŠPORT
Uložiť Uložené

Keď hráč v klube nemá možnosť overovať kvalitu svojich výkonov, vzniká po príchode do reprezentácie veľké riziko, že to nemusí byť optimálne. Mnohí naši reprezentanti nenastupujú v zápasoch pravidelne, hovorí futbalový analytik.

Ladislava Borbélyho pozná snáď každý futbalový fanúšik. Bývalý hráč už dlhé roky spolukomentuje futbalové zápasy a hlavne posledné roky si ho začala všímať aj široká verejnosť. Objavuje sa vo vtipných reklamných spotoch a má netradičný štýl komentovania futbalu.

„Zo začiatku sme nemali veľa priestoru, často bolo teda naše rozprávanie turbulentné, chceli sme za minútu povedať toľko, koľko by vyšlo pokojne aj na desať. Postupne som si našiel rytmus, vytvorili sa aj dobré podmienky. Keď to prebral Marcel Merčiak, mám pocit, že sa to trochu uvoľnilo a dostali sme dosť veľký priestor. Myslím si, že to nebolo na škodu veci,“ spomína na svoje začiatky skúsený moderátor.

Sám priznáva, že mnohých svojím sofistikovaným komentovaním hry mohol iritovať. „Niektorí ľudia mali výhrady, keď som narušil ich kognitívny svet a použil odborné termíny, ktoré pre nich neboli zreteľné. Pôsobilo to na nich stresujúco, to je logické,“ pousmial sa futbalový analytik.

V rozhovore s futbalovým analytikom Lacom Borbélym si prečítaš:
  • Ako sa dostal ku spolukomentovaniu
  • Ako sa pozerá na pôsobenie na sociálnych sieťach
  • Ktorá liga je podľa neho najlepšia na svete
  • Kto mu je sympatickejší, či Messi alebo Ronaldo

Laco Borbély: Chcem založiť kapelu z futbalových trénerov, názov som už vymyslel (Rozhovor)
Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER

Škrtel s Ďuricom z reprezentácie odišli, Marek Hamšík prestúpil do Číny. Vykúkajú však mladé pušky. Ako je na tom momentálne slovenská reprezentácia?

Je to škoda, že Škrtel skončil. Rovnako aj Ďurica mohol zostať ešte aspoň chvíľku v pozícii rezervného stopéra. Predsa len, reprezentačné štarty sa nedajú nikde kúpiť a ani nahradiť tréningom, obaja by teda boli určite užitoční. Osobne si myslím, že to bola skôr záležitosť vyjednávania a diplomacie kompetentných, u Maťa Škrtela teda určite.

Aj pár posledných zápasov ukázalo, že v niektorých momentoch absentovali skúsenosti. Aj keby ich pomoc bola len na pol cyklu zápasov, určite by to pomohlo. Odchody považujem za predčasné, najmä u Škrtela. Ján Kozák priniesol mladých chalanov ako Škriniar či Lobotka a zdalo sa, že generačný prerod bude bezproblémový a bezbolestný. Práve nečakanými odchodmi trénera a hráčov sa plynulosť prechodu narušila a je možné, že práve to je dôvod neúspechu v niektorých kvalifikačných zápasoch, napríklad toho doma s Chorvátskom.

Na ME sa ešte môžeme dostať, hráme baráž. Čaká nás domáci zápas s Írskom.

Ak bude slovenská reprezentácia v optimálnej hernej podobe, tak má na to, aby zdolala Írov. Musíme podať minimálne taký výkon, aký sme podali v Maďarsku a vyhli sa tomu, aby sme neskončili ako proti Chorvátsku doma. Je to však prvý krok, následne musíme vyhrať ďalší zápas. Budeme hrať navyše vonku.

Írsko pre nás nie je ideálny súper, pretože všetky ostrovné mužstvá sú schopné konfrontovať sa na veľmi vysokej fyzickej úrovni. Vedia tak niekedy kompenzovať svoje slabšie futbalové danosti. Presne týmto nadštandardným fyzickým vkladom dokážu eliminovať výsostne futbalové danosti súpera. Myslím si, že sme futbalovo zdatnejší oproti Írom, no stret štýlov môže priniesť veľmi variabilný výsledok. Verím však, že v domácich podmienkach dokážeme zápas zvládnuť. Tiež treba dodať, že už to nie je tak ako v minulosti, že keď sem prídu tímy z ostrovov, tak sú slabšie. Dostali sme sa do takej fázy, kde geografické „bariéry“ nemajú už priamy vplyv na výkon.

Každá medzinárodná konfrontácia nie je len zviditeľnením krajiny, ale aj zviditeľnenie samotných hráčov. Medzinárodná scéna je vždy ukazovateľom kvality.

Ak Írsko zdoláme, nastúpime proti Severnému Írsku alebo Bosne a Hercegovine.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 80926 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto podľa neho nakoniec postúpi z našej baráže na šampionát
  • Ako vníma kritiku na svoje komentovanie
  • Prečo sa nechal nahovoriť na spoluprácu so stávkovou spoločnosťou
  • Prečo nepoužíva Instagram
Späť
Zdieľať
Diskusia