Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. februára 2020, 11:58
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Sviňa láme rekordy: Aj cez druhý víkend je divácky najúspešnejším filmom v našich kinách. Prekonala už Avengers i Trhlinu

FILMY A SERIÁLY SVIŇA
Uložiť Uložené

Tvorcovia môžu skutočne otvárať šampanské.

Blížiace sa voľby vyvolávajú v ľuďoch čoraz väčší záujem o dianie v našom štáte. Azda aj preto sa politický thriller Sviňa z predlohy investigatívca Arpáda Soltésza (náš rozhovor so Soltészom nájdeš tu) teší mimoriadnemu diváckemu záujmu. Zhruba pred týždňom sme písali o tom, že Sviňa má za sebou najúspešnejší otvárací víkend v slovenských kinách.

V priebehu druhého víkendu si však pozíciu víťaza udržuje aj naďalej. V návštevnosti tak za sebou zanechala úspešné slovenské hity, ako Trhlina, Čiara či Únos, no taktiež zahraničné blockbustery Avengers: Endgame a Bohemian Rhapsody.

Odporúčané
Recenzia: Sviňa Recenzia: Sviňa 6. februára 2020, 15:14

Za druhý víkend snímku navštívilo 79 401 ľudí, pričom dokopy film videlo 226 862 divákov. Už 20. februára sa navyše film od Mariany Čengel Solčanskej a Rudolfa Biermanna objaví aj v českých kinách.

To množstvo divákov dáva našej práci zmysel. Nakrútili sme univerzálne platný film o boji dobra a zla a verím, že tomuto odkazu porozumie aj divák v Česku,“ povedala režisérka filmu Mariana Čengel Solčanská.

Do slovenských kín sa film dostal 6. februára 2020. Postavy si v ňom zahrali Jozef Vajda, Diana Mórová, Marko Igonda, Gabriela Marcinková, Daniel Heriban či herci Dana Droppová, Petra Dubayová, Mária SchumerováAndrej Remeník.

Odporúčané
Film Sviňa predstavuje ľudí, ktorí okrádajú krajinu. Podobajú sa pritom na slovenských politikov Film Sviňa predstavuje ľudí, ktorí okrádajú krajinu. Podobajú sa pritom na slovenských politikov 10. februára 2020, 17:31
Domov
Zdieľať
Diskusia