Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2020, 16:11
Čas čítania 1:04
Daniel Mikolášik

Simpsonovci podľa internetu predpovedali koronavírus už v roku 1993. Infikovaný balík z Ázie nakazil celý Springfield

FILMY A SERIÁLY SIMPSONOVCI
Uložiť Uložené

Fanúšikovia na sociálnych sieťach tvrdia, že žltej rodinke sa opäť podarilo správne predpovedať budúcnosť.

Simpsonovci majú za sebou desiatky presných predpovedí toho, čo sa v budúcnosti vo svete udeje. Odhadli napríklad kandidatúru Donalda Trumpa, ekonomickú krízu Grécka, zatvorenie obrovského hračkárstva Toys R Us či napríklad pasáže zo seriálu Game of Thrones.

Zdá sa, že tím autorov okolo Matta Groeninga opäť dokázal predpovedať budúcnosť, tentokrát v súvislosti s koronavírusom. Ako informuje britský Daily Mail, fanúšikovia seriálu na sociálnych sieťach tvrdia, že šírenie chrípkovej epidémie z Japonska v epizóde z roku 1993 má až príliš veľkú podobnosť so súčasným krízovým stavom kvôli koronavírusu.

Odporúčané
Simpsonovci vraj predpovedali štart druhej kapitoly Fortnite. Nechýbala čierna diera ani nedočkavé decká Simpsonovci vraj predpovedali štart druhej kapitoly Fortnite. Nechýbala čierna diera ani nedočkavé decká 16. októbra 2019, 21:18

Infikovaný balík z Ázie v diele spred takmer 27 rokov, do ktorého zakašľal robotník z Japonska a preniesol tak vírus s názvom Osaka až k Homerovi Simpsonovi, nakazil takmer celé seriálové mesto Springfield.

Množstvo kreslených obyvateľov si totiž  objednalo odšťavovače z Japonska a v balíkoch sa okrem nich doručila aj chrípka. O predpovedi, z ktorej mrazí, začali používatelia na Twitteri viesť rozsiahle diskusie.

Už pred nejakým časom však tvorcovia objasňovali, prečo je tomu tak. „Sme niečo ako futurológovia. Scenáre píšeme aj 10 mesiacov dopredu, preto musíme vždy zvážiť, čo by sa asi tak mohlo stať,“ prezradila tvorkyňa seriálu Stephanie Gillis pre BBC Radio 1. Predpovede, ktoré sa rozhodnú dať do seriálu, vždy prejdú množstvami úprav a zakomponované sú aj udalosti, ktoré sa už udiali a môžu ovplyvniť súčasnosť.

Odporúčané
Najlepšie vtipy a hlášky zo Simpsonovcov. Pamätáš si, v ktorom diele zazneli? Najlepšie vtipy a hlášky zo Simpsonovcov. Pamätáš si, v ktorom diele zazneli? 20. júla 2022, 9:50

„Ak spravíte dostatok predpovedí, približne 10 percent z nich sa aj naplní,“ doplnila scenáristka, čo ľudí utvrdzuje v predstave, že Simpsonovci sa toho pokúsili predpovedať omnoho viac, no veľké množstvo z toho len jednoducho nevyšlo.

Údajná predpoveď koronavírusu v Simpsonovcoch z roku 1993

Domov
Zdieľať
Diskusia