Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2020, 11:12
Čas čítania 1:23
Daniel Mikolášik

Influenceri zneužívajú označenie koronavírus na získanie sledovateľov. Pózujú v rúškach a v drahom oblečení

ZAUJÍMAVOSTI INFLUENCERI
Uložiť Uložené

Vo väčšine príspevkoch sa len snažia upútať pozornosť a zneužívajú popularitu epidémie vo svoj prospech.

Na následky koronavírusu, ktorý vypukol v čínskom Wu-chane, zomrelo už viac ako 213 ľudí a počet obetí stále narastá. Svetová zdravotnícka organizácia WHO dokonca vyhlásila stav zdravotnej núdze. Za krátky čas sa nakazilo vyše 8 000 ľudí, prevažne v Číne, a ľudia po celom svete sa obávajú nákazy.

Tento fakt a popularitu koronavírusu však zneužívajú mnohí influenceri. Ako informuje britský The Independent, v snahe zvýšiť popularitu a impresie na svojich príspevkoch sa na Instagrame rozmohol trend používať označenie #coronavirus, ktorý sa stal za posledné týždne virálnym.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dina (@din0chka),

Tento hashtag má na sociálnej sieti má už viac ako 250-tisíc označení na fotkách a toto číslo stále stúpa. Aj napriek závažnosti globálnej epidémie ju mnohé vplyvné osoby na sociálnych sieťach používajú na promo a zvýšenie lajkov či sledujúcich, a to aj vtedy, keď sa daný príspevok nijako netýka koronavírusu. Väčšinou sa len snažia upútať pozornosť.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Youtube & Fitness (@fitnessoskar),

Väčšinou sa títo influenceri fotia v rúškach, respirátoroch či plynových maskách a pózujú na zaujímavých miestach v drahom oblečení, poukazujú na svoj extravagantný životný štýl a zľahčujú tým vážnosť celej situácie, čo im mnohí vyčítajú. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Steven Divish (@stevendivish),

Niektorí influenceri sa skrátka kvôli popularite epidémie snažia nahnať si lajky a sledovateľov na Instagrame a očividne im to zaberá. Pridal sa k nim dokonca aj známy a kontroverzný youtuber Logan Paul, ktorý zdieľal fotku seba a svojich kamarátov v respirátoroch s popisom: „Je**ť celý koronavírus.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Logan Paul (@loganpaul),

S pochopením fanúšikov sa však nestretol. Mnohí ho totiž skritizovali a uviedli, že nemá žiadne city. „Nemyslím si, že je to vtipné. Ľudia kvôli koronavírusu umierajú,“ napísal jeden z fanúšikov pod jeho fotkou. Okrem neho však podceňujú vážnosť situácie aj mnohí ďalší ovplyvňovatelia a instagramové osobnosti.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ℜotem Avrahaℳ (@rotemavraham),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Соня Бучик (@sonyabuchik),

Domov
Zdieľať
Diskusia