Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2020, 18:03
Čas čítania 0:34
Daniel Mikolášik

V Petrohrade sa zrútil štadión, pri nehode zahynul robotník. Jeho posledné chvíle natočil dron

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pracovník sa útekom snažil zachrániť, no márne.

Snímajúcemu dronu sa vo vzduchu podarilo natočiť kolaps zimného hokejového štadióna SKK v ruskom Petrohrade, ktorého strecha sa nečakane zrútila počas demontážnych prác. V priestoroch starej multifunkčnej haly sa v tom čase nachádzali dvaja robotníci. Jeden z nich, bohužiaľ, nehodu neprežil.

Ako informuje Moscow Times, pracovník bol stiahnutý do padajúcich trosiek po tom, čo nestihol vyskočiť za svojím kolegom nachádzajúcim sa na závesnej plošine žeriavu. Strecha sa však počas prác lámať a rútiť na zem. Celú situáciu natáčal dron, ako aj posledné momenty zosnulého robotníka, ktorý sa útekom snažil zachrániť.

Odporúčané
Hororovú noc zažilo 108 obyvateľov bytovky v Bardejove. Unikala voda a horeli elektrické rozvody, zatiaľ sa nemôžu vrátiť domov Hororovú noc zažilo 108 obyvateľov bytovky v Bardejove. Unikala voda a horeli elektrické rozvody, zatiaľ sa nemôžu vrátiť domov 1. februára 2020, 10:50

Záchranári neskôr v pozostatkoch budovy našli bezvládne telo 29-ročného muža menom Matvei Kucherov. Robotník vraj urobil chybu, že sa po opustení plošiny, kde sa nachádzal jeho spolupracovník, nepripútal o bezpečnostné lano.

Regionálny vyšetrovací tím v tejto veci nezačal trestné konanie. Robotníci boli poverení zdemolovať petrohradský štadión. Miestni architekti však voči tomu protestovali. Tvrdili, že budova z roku 1980 je ikonou sovietskej architektúry.

Domov
Zdieľať
Diskusia