Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2020, 18:33
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Najprv oslávil meniny, potom mal rozlúčku so slobodou: Slováci si hromadne uťahujú zo zadržaného Dobroslava Trnku

NEWS DOBROSLAV TRNKA
Uložiť Uložené

Bývalého generálneho prokurátora NAKA zadržala kvôli zneužitiu právomoci verejného činiteľa.

Vo štvrtok v ranných hodinách Národná kriminálna agentúra zasahovala v Hamuliakove, kde zadržala bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Už od zverejnenia údajnej nahrávky, na ktorej mu Marian Kočner čistí žalúdok za vydieranie šéfa Penty Jaroslava Haščáka kópiou Gorily, existovali pochybnosti o tom, či svoju funkciu vykonával čestne. 

Keď uzrelo svetlo sveta aj video z Trnkovej kancelárie, kde sa v čase vykonávania funkcie generálneho prokurátora bavil o korupcii s členom strany Smer Jánom Počiatkom, bolo nad slnko jasnejšie, že musia začať konať orgány činné v trestnom konaní. 

Odporúčané
AKTUALIZOVANÉ: Dobroslava Trnku zadržali. Dôvodom má byť rozhovor s Jánom Počiatkom, ktorý si tajne nahrával na kameru AKTUALIZOVANÉ: Dobroslava Trnku zadržali. Dôvodom má byť rozhovor s Jánom Počiatkom, ktorý si tajne nahrával na kameru 16. januára 2020, 7:29

Trnkovi najprv vzniesli obvinenie z marenia spravodlivosti. Teraz ho zadržali v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa – práve za rozhovor s Počiatkom. 

K situácii sa už vyjadrila aj prezidentka, ktorá skonštatovala, že ide o prelomovú správu a pokrok pre spravodlivosť v krajine. Nebola však jediná, okrem nej nechýbala ani ľudová tvorivosť Slovákov, ktorí si v prvom rade spomenuli na to, že mal Dobroslav včera meniny. Prirovnávajú ho aj k Nedovi Flandersovi zo Simpsonovcov a, samozrejme, držia Národnej kriminálnej agentúre palce, aby zakročila aj v prípade ďalších politických predstaviteľov, pri ktorých existuje viacero dôkazov v súvislosti s páchaním trestnej činnosti. 

Vyberáme niekoľko najlepších meme obrázkov. Samozrejme, cieľom nie je zľahčovať to, z čoho je Dobroslav Trnka obvinený. Pravdou však ostáva, že aj touto formou sa môžu ľudia dostať k informáciám o stave našej krajiny, o ktoré sa doteraz zaujímali menej. 

 

 

 


Najprv oslávil meniny, potom mal rozlúčku so slobodou: Slováci si hromadne uťahujú zo zadržaného Dobroslava Trnku
Zdroj: Peter/FB

 

 

 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia