Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2020, 7:29
Čas čítania 0:50
Tina Hamarova

AKTUALIZOVANÉ: Dobroslava Trnku zadržali. Dôvodom má byť rozhovor s Jánom Počiatkom, ktorý si tajne nahrával na kameru

NEWS DOBROSLAV TRNKA NAKA
Uložiť Uložené

Bývalého generálneho prokurátora zadržali v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Národná kriminálna agentúra zadržala nad ránom v Hamuliakove bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Podľa Polície SR je to v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa. 


Televízii Markíza sa podarilo zachytiť ako polícia vyvádza Dobroslava Trnku s putami na rukách z domu. Na otázky novinárov nechcel odpovedať.



Video z odvádzania Dobroslava Trnku zverejnila aj polícia. Na policajnej stanici už Trnka putá evidentne nemal.


Denník N dopĺňa, že ho zadržali pre rozhovor s Jánom Počiatkom, ktorý si Trnka tajne nahrával na Generálnej prokuratúre. Vo videu hovoria o kauze Lemikon a o tom, ako vtedajší predseda SNS Ján Slota v kauze emisie „oholil Fica ako kráľ“. Trnka sa na tom smeje. Kameru mu v kancelárii pomohol nainštalovať Marián Kočner.

Odporúčané
Video zaznamenáva, ako Marian Kočner inštaluje skrytú kameru v kancelárii bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Video zaznamenáva, ako Marian Kočner inštaluje skrytú kameru v kancelárii bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. 30. októbra 2019, 13:19




Dobroslav Trnka má tak na krku už druhé obvinenie. NAKA ho ešte v decembri obvinila z marenia spravodlivosti. Hlavným dôvodom bolo, že skrýval kľúčový dôkaz v kauze Gorila. Vyšetrovať ho však mali na slobode. 

„Obvinený sa skutku dopustil v období rokov 2007 až 2014, keď ako verejný činiteľ nesplnil povinnosť vyplývajúcu mu z Trestného poriadku a po prevzatí zvukovej nahrávky zo spravodajskej operácie SIS pod krycím názvom Gorila, z ktorej vyplývalo podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov od osoby Mariana Kočnera,“ napísala vtedy polícia na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia