Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2020, 19:04
Čas čítania 2:04
Tina Hamarova

Iránec Mohammad pre Refresher: Každý deň sa bojíme, že bude vojna

Iránec Mohammad pre Refresher: Každý deň sa bojíme, že bude vojna
Zdroj: Tina Hamárová
NEWS IRÁN USA VOJNY
Uložiť Uložené

Máme výpovede ľudí z Iránu ako prežívajú vypätú situáciu.

napätím medzi Iránom a Spojenými štátmi rastú aj obavy ľudí, ktorí žijú v regióne, kde hrozí vojna. „Bojíme sa každý deň,  že bude vojna. V takom prípade máme v pláne odísť z mesta, ukryť sa na dedine,“ povedal pre Refresher Iránec Mohammad, ktorý žije v severoiránskom meste Tabríz. „Moji rodičia pochádzajú z malej dediny na severe, majú tam dom, takže by sme šli tam.“

Mesto Tabríz, odkiaľ pochádza Mohammad, leží na severe Iránu

Iránec Mohammad pre Refresher: Bojíme sa každý deň, že bude vojna
Iránec Mohammad pre Refresher: Bojíme sa každý deň, že bude vojna Zdroj: Tina Hamárová

Posledné hodiny boli pre Iráncov naozaj kritické. Po tom, čo americké jednotky zabili iránskeho generála Kásima Solejmáního, všetci čakali akú odplatu pripravia lídri Iránu. 

„Dnes (streda) máme z celej situácie lepší pocit, pretože hneď po smrti Kasima Solejmáního iránski predstavitelia vyhlásili, že sa pomstia. A aj sa pomstili dnes v noci vypustením rakiet. Ale americká reakcia na to nebola taká agresívna, takže verím, že situácia sa trochu upokojí. Cítime sa dnes bezpečnejšie, lebo včerajšia noc bola strašná,“ dodáva Mohammad. 

Domov
Zdieľať
Diskusia