Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2019, 12:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Odborníci zo stavebníctva tvrdia, že trojica obvinených robotníkov za explóziu v Prešove nemôže. Podali trestné oznámenie

NEWS
Uložiť Uložené

Stavebná komora nesúhlasí s doterajšími vyjadreniami o tom, že explóziu plynu zavinili robotníci vykonávajúci výkopové práce.

Stavebná komora Slovenskej republiky nesúhlasí s názorom vyšetrovateľov a súdu, ktorý obvinil v súvislosti s tragédiou v Prešove troch robotníkov vykonávajúcich práce hneď vedľa domu číslo 7 na Mukačevskej ulici.

V súvislosti s doterajšími rozhodnutiami súdu, zobrať trojicu obyvateľov Gelnice do väzby, podala komora aj trestné oznámenie.

Prečo podáva Stavebná komora Slovenskej republiky trestné oznámenie?

Pre podozrenie zo zanedbania pracovných povinností a neodborného prístupu pri správe a užívaní bytov v bytovom dome, podozrenie z hrubého zanedbania povinností projektantov navrhujúcich stavebné zmeny v bytoch ich vlastníkov a ďalšie pochybnosti z porušenia povinností, noriem a zákonov. Stavebná komora SR po vyhodnotení situácie okolo tragickej havárie bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove podala v stredu trestné oznámenie pre podozrenie zo zvlášť závažného trestného činu všeobecného ohrozenia s následkom usmrtenia a ujmy na zdraví ľudí.
Domov
Zdieľať
Diskusia