Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2019, 11:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Stratil sa obraz za 200-tisíc eur z kancelárie Dobroslava Trnku. Na stene visela reprodukcia, originál niekto odniesol

NEWS DOBROSLAV TRNKA
Uložiť Uložené

Videonahrávka z Kočnerovho trezoru naznačuje, že pôvodne vzácny obraz z kancelárie bývalého generálneho prokurátora zmizol a niekto ho nahradil reprodukciou.

Z kancelárie bývalého generálneho prokurátora podľa informácií TV Markíza zmizol ešte za pôsobenia Dobroslava Trnku vzácny obraz v hodnote 200-tisíc eur. Na nedávno uniknutej nahrávke, ktorú sa podarilo polícii získať z Kočnerovho trezoru, máme možnosť vidieť, ako bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka ukazuje Jánovi Počiatkovi reprodukciu obrazu a vysvetľuje mu, kde je originálne plátno. Z nejasného rozhovoru vyplýva, že ho niekto z kancelárie musel odniesť. 

Odporúčané
Videonahrávka z kancelárie bývalého generálneho prokurátora Trnku zaznamenáva, ako prišlo Slovensko o miliardy korún na podvodoch Videonahrávka z kancelárie bývalého generálneho prokurátora Trnku zaznamenáva, ako prišlo Slovensko o miliardy korún na podvodoch 29. novembra 2019, 13:24

Keď Dobroslav Trnka pred rokmi odchádzal z funkcie, novinárom prezradil, že obraz maliara Gustáva Mallého našli na povale jednej z prokuratúr a jeho hodnota je asi 200-tisíc eur. Aktuálne nie je známe, prečo v kancelárii visí replika a kde je originál, keďže pri vysvetľovaní Trnka výrazne znížil hlas. Podľa TV Markíza generálna prokuratúra potvrdila, že originálne dielo Gustáva Mallého neevidujú a taktiež po ňom pátrajú. 

Približne 45-minútové video zaznamenáva osobný rozhovor medzi vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom a Trnkom. Bavia sa o vtedajších kauzách, v ktorých Počiatek figuroval. Z videa sa zdá, že Trnka ako generálny prokurátor ich kryl. 

Okrem kauzy Tipos, kvôli ktorej prišlo Slovensko o 400 miliónov korún (približne 13 miliónov eur) hovorí exminister financií Trnkovi aj o ďalších podozrivých obchodoch strán vtedajšej koalície. Prezrádza mu, ako vtedajší predseda SNS Ján Slota okradol štát o dve miliardy korún v kauze emisných kvót.

OPRAVA 4. decemer, 11:00 

Informácie, ktoré zverejnila TV Markíza označuje generálna prokuratúra za zmätočné a Refresher nesprávne informoval, že sa obraz v odhadovanej hodnote približne 200-tisíc eur nachádza na neznámom mieste: “Vzhľadom na zverejnené zmätočné informácie uverejnené v médiách, Generálna prokuratúra Slovenskej republiky oznamuje, že originál obrazu „Pezinský trh” od Gustáva Mallého sa nachádza v priestoroch Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky,” informuje GP v oficiálnom stanovisku, ktoré zaslala médiám. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia