Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 8:01
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zuzana Plačková mesačne zarobí z Instagramu desiatky tisíc eur, hejterov blokuje (To najlepšie z Refresheru)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Pripomeň si všetky rozhovory, reportáže a analýzy z uplynulého týždňa, ktoré mohli ujsť tvojej pozornosti.

Prípad zavraždenej Violy v bratislavskom prístave v prvej polovici novembra otriasal krajinou aj tento týždeň, a tak sme oslovili odborníčku na problematiku sexuálneho zneužívania, ktorá nám prezradila viac o tom, čo by sme mali namiesto strachu robiť. 

Na rozhovor sme oslovili aj Zuzanu Plačkovú, ktorá dostala vlastnú show v televízii a taktiež novinára Jána Petroviča. Ten vydal zatiaľ najkomplexnejšiu knihu o slovenskej mafii a nám prezradil, prečo zažil niekoľko bezsených nocí a ako prebiehali rozhovory s Mikulášom Černákom. 

Okrem toho sme navštívili bratislavské vianočné trhy, zistili sme, ako sa vyrábajú tenisky z plastových fliaš a zaspomínali sme si na Counter-Strike 1.6. Dozvieš sa, ako si aj ty môžeš resellingom zarobiť stovky až tisícky eur. 

Rozhovor s Denisou, ktorá pomáha sexuálne zneužívaným ženám

Denisa Augustínová pracuje v slovenskej humanitárnej organizácii MAGNA už takmer dvadsať rokov. Za to obdobie sa venovala rozličným problémom, napríklad sexuálne zneužívaným a týraným deťom a ženám. Keďže sme si 25. novembra pripomenuli Medzinárodný deň boja proti násiliu na ženách a zároveň táto téma dôsledkom brutálnej vraždy mladej učiteľky Violy rezonuje v spoločnosti, prizvali sme si Denisu na rozhovor.

V článku si prečítaš, prečo sa o sexuálnom násilí tak málo hovorí, čo zažívajú obete násilia a znásilnenia, prečo je Violin prípad len vrcholom ľadovca a ako sme na tom na Slovensku v skutočnosti s násilím. Denisa taktiež poradila všetkým, čo by sme mali namiesto strachu robiť.

Odporúčané
Znásilnenie Violy v Bratislave je vrchol ľadovca sexuálneho násilia. Ženy na Slovensku a vo svete sexuálne útoky často nehlásia Znásilnenie Violy v Bratislave je vrchol ľadovca sexuálneho násilia. Ženy na Slovensku a vo svete sexuálne útoky často nehlásia 26. novembra 2019, 11:28

Spomienka na legendárny Counter-Strike 1.6

Counter-Strike pred dvomi desiatkami rokov určil, kam bude smerovať vývoj FPS hier. Aj ostatní sa snažili, prišla nemenej známa séria hier Battlefield či Call of Duty. Všetci vývojári chceli zopakovať nevídaný úspech Valve. Do takej miery, ako sa to podarilo jednašestke, sa to však nikomu nepodarilo.

Vďaka nášmu článku budeš mať možnosť zaspomínať si na všetky dôležité momenty z čias, keď ešte nebolo štandardom, že mal každý doma počítač s dobrým pripojením na internet. Chodili sme hrávať do herní, triedili sme sa na steamerov a nonsteamákov a nadávali na tých, ktorí používali nepovolené cheaty. Zaspomíname si aj na najlepších slovenských hráčov.

Odporúčané
Rush na B či legendárna de_dust2. Counter-Strike 1.6 hrali všetci a aj po 15 rokoch existujú preplnené servery Rush na B či legendárna de_dust2. Counter-Strike 1.6 hrali všetci a aj po 15 rokoch existujú preplnené servery 29. novembra 2019, 16:37

Rozhovor so Zuzanou Plačkovou

Zuzana Strausz Plačková sa dostala do širšieho povedomia vďaka reality šou, no preslávila sa aj ako playmate. Dnes je z nej podnikateľka a samozvaná instagramová kráľovná. Aktuálne ju okrem Instagramu živí aj ružová kaviareň Pink Garden či mnohé ďalšie projekty, ako napríklad vlastná televízna šou, ktorá zachytáva jej bežný deň. Sama tvrdí, že taký progres, ako zaznamenala ona, má za sebou iba Rytmus. 

V našom rozhovore sa dozvieš, koľko Plačková priemerne zarobí z Instagramu za mesiac, prečo podala trestné oznámenie na známu satirickú stránku, koľko približne dostala za jednu časť jej novej televíznej šou Insta Queen a čo si myslí o fejkovom oblečení, ktoré kedysi nosila. Prezradila, koľko už zaplatila za všetky svoje plastiky a koho nazýva obsmŕdačmi.

Odporúčané
Zuza Plačková je bublina vytvorená okolo môjho mena, mesačne zarobím na Instagrame aj 20 000 eur (Rozhovor) Zuza Plačková je bublina vytvorená okolo môjho mena, mesačne zarobím na Instagrame aj 20 000 eur (Rozhovor) 27. novembra 2019, 11:51

Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur

Počas Black Friday výpredajov sa dali u vybraných predajcov ušetriť doslova stovky eur, no pred Vianocami by sa zišlo viacerým z nás nejaké tie peniažky aj zarobiť, nielen ušetriť. Zoznam nadchádzajúcich releasov tenisiek a kolekcií s oblečením je však pochopiteľne preplnený množstvom zbytočností, pri ktorých sa značky spoliehajú len na to, že ľudia sú pred Vianocami ochotní kúpiť doslova čokoľvek. 

Tí skúsenejší však vedia, že v zimnom období sa vždy nájde aj zopár kúskov, ktorých cena bude časom ešte rásť a najbližšie týždne opäť nebudú opakom. My sme si tak pre teba pripravili zoznam tých najzaujímavejších vecí, na ktorých si reselleri už čoskoro naplnia vrecká. 

Odporúčané
Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 23 produktov bude najžiadanejších Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 23 produktov bude najžiadanejších 30. novembra 2019, 10:03

Rozhovor s autorom  knihy o slovenskej mafii Jánom Petrovičom

45-ročný Ján Petrovič je skúseným novinárom, ktorý sa od začiatku svojej kariéry venuje aj téme organizovaného zločinu na Slovensku. Dlhoročné skúsenosti a získané informácie sa nakoniec rozhodol spracovať do knihy Slovenská mafia: Príbehy písané krvou. V rozhovore nám prezradil detaily o tom, ako vyzerala násilná forma mafie z 90. rokov, ktorá svojho času pohltila našu krajinu.

Petrovič nám porozprával, ako sa dostal do kontaktu s Mikulášom Černákom a ako na neho mafiánsky boss reagoval, čím si znepriatelil zavraždeného Jozefa Surovčíka aj o tom, ktorá mafiánska skupina mala podľa neho najprepracovanejší systém. Dozvieš sa, či je jeho kniha vhodná aj pre tých, ktorí zatiaľ nemajú prehľad v slovenskej mafii a veľa ďalšieho.

Odporúčané
Autor knihy o slovenskej mafii Ján Petrovič: Člen podsvetia si ma zavolal na koberček, zažíval som bezsenné noci (Rozhovor) Autor knihy o slovenskej mafii Ján Petrovič: Člen podsvetia si ma zavolal na koberček, zažíval som bezsenné noci (Rozhovor) 28. novembra 2019, 9:48

Aké sú bratislavské vianočné trhy?

Vianočný hlavný trhy na Františkánskom a Hlavnom námestí sa oficiálne začali v piatok 22. novembra o piatej podvečer. Ak sa tam vyberieš, konečne budeš môcť zaplatiť za jedlo či pitie kartou, čo v minulosti nebolo možné. Skvelou správou je aj zavedenie konceptu „zero waste“ a vytvorenie protipožiarnej asistenčnej hliadky počas celého trvania vianočného Hlavného trhu.

My sme trhy navštívili, aby sme sa dozvedeli, ako to tam vyzerá, vyskúšali sme platbu kartou a oslovili zopár návštevníkov. Zistili sme, prečo na trhy dohliadajú ozbrojení vojaci s policajtmi, ako hlavné mesto zabezpečilo triedenie odpadu a kedy sa začnú trhy plniť tak, že si musíš vystáť rad. A prečo trhy na Hviezdoslavovom námestí nie sú zero waste?

Odporúčané
Skvelý punč, dobré jedlo a vojaci so samopalmi. Bratislavské vianočné trhy sú v plnom prúde, dá sa platiť kartou a triedi sa odpad Skvelý punč, dobré jedlo a vojaci so samopalmi. Bratislavské vianočné trhy sú v plnom prúde, dá sa platiť kartou a triedi sa odpad 26. novembra 2019, 14:12

Koľko zarábajú stand-up komici a do akej miery si vymýšľajú príbehy?

Slovenskému humoru svitá na lepšie časy. Aktuálne je v našich končinách veľmi populárny stand-up comedy žáner, ktorý zažíva čoraz väčší ošiaľ. Na slovenskej scéne figurujú dve najväčšie zoskupenia – Silné Reči a Temné Kecy. Tie disponujú širokou škálou komikov, a každý jeden z nich má istým spôsobom špecifický humor. Slováci tak dnes majú na výber inteligentné, politicko-satirické, ale aj primitívne či miestami vulgárne vtipy

Najlepší slovenskí komici nám prezradili, koľko v priemere mesačne zarobí kvalitný slovenský stand-up komik, či si pri svojich vystúpeniach zážitky vymýšľajú, prečo sa nedá porovnávať živé vystúpenie s vystúpením v televízii a či vulgarizmy vo vystúpeniach škodia alebo pomáhajú. Dozvieš sa, ako pomáha súboj Silných rečí a Temných kecov stand-up scéne na Slovensku a či je inšpiráciou aj kopírovanie.

Odporúčané
Koľko zarábajú stand-up komici a do akej miery si vymýšľajú príbehy? Pýtali sme sa Joe Trendyho, Lužinu či Adámyho Koľko zarábajú stand-up komici a do akej miery si vymýšľajú príbehy? Pýtali sme sa Joe Trendyho, Lužinu či Adámyho 30. novembra 2019, 14:16

The Irishman (Recenzia)

The Irishman je srdcovým projektom Martina Scorseseho a Roberta De Nira. Snažili sa ho natočiť cez 10 rokov, až im na to financie konečne poskytol Netflix. Nikto by predsa nevysolil viac ako 150 miliónov dolárov na takmer 4-hodinovú gangsterskú drámu.

Netflixu sa však môžeme skláňať, pretože inak by sme toto majstrovské dielo nevideli. Dokonca sa im všetkým podarilo presvedčiť Joea Pesciho, aby sa vrátil po rokoch pred kameru. Predtým ale 50x odmietol De Nira so slovami: „Go f**k yourself“. Prečítaj si našu recenziu na tento skvost, ktorému sme dali 9,5/10. 

Odporúčané
The Irishman (Recenzia) The Irishman (Recenzia) 28. novembra 2019, 13:50

Ako sa vyrábajú tenisky z PET fliaš?

Na otázky recyklácie plastových fliaš, ich využitie na výrobu nových produktov alebo materiálov a samotnú udržateľnosť celého procesu, sme si prizvali Petru Csefalvayovú z Inštitútu Cirkulárnej Ekonomiky.

Dozvieš sa, ako prebieha výroba textilu z plastových fliaš, koľko fliaš je treba recyklovať na jedny tenisky, či je výroba tenisiek z plastových fliaš udržateľná a aké problémy stoja pred výrobcami takejto obuvi. Povieme si, ktoré značky ponúkajú v tomto segmente aktuálne najlepšie tenisky.

Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa vyrábajú tenisky z PET fliaš, koľko ich treba na jeden pár a či takéto tenisky naozaj pomáhajú prírode Zisťovali sme, ako sa vyrábajú tenisky z PET fliaš, koľko ich treba na jeden pár a či takéto tenisky naozaj pomáhajú prírode 25. novembra 2019, 16:13

PC, Xbox, Playstation alebo Google Stadia?

Náš prehľad ti poradí, ako sa k nim dostať a skrátiť si nudné večery doma alebo intráku aj bez toho, aby si rozhádzal celé svoje mesačné vreckové alebo výplatu. Tiež si zahráš najnovšiu FIFU 20, Call of Duty alebo aktuálne multiplayerovky, no dotkneme sa aj hernej budúcnosti a služieb ako Google Stadia alebo Apple Arcade, o ktorých sa hovorí čoraz intenzívnejšie. 

V článku nájdeš odpovede na otázky, či je pre teba vhodnejší PC alebo niektorá z herných konzol, ako hrať najnovšie hry aj bez toho, aby si za každú platil 40 alebo 50 eur, či má nová služba Apple Arcade zmysel, alebo ide o úplnú hlúposť a ako funguje Origin, Xbox Game Pass a v čom zaostáva Playstation Now.

Odporúčané
PC, Xbox, Playstation alebo Google Stadia? Kde sú hry najlacnejšie a ktorá platforma je pre teba tá pravá? PC, Xbox, Playstation alebo Google Stadia? Kde sú hry najlacnejšie a ktorá platforma je pre teba tá pravá? 25. novembra 2019, 12:22
Domov
Zdieľať
Diskusia