Chrumkavá krusta pod ktorou sa skrýva šťavnaté ovocie. Ideálny letný dezert, ktorý musíš skúsiť aj ty.
Crumble je skrátka anglická klasika. Ovocie ukryté pod chrumkavou pokrývkou si však už stihol zamilovať celý svet. Najčastejšie používaným ovocím bývajú jablká a krusta sa pripravuje z múky, masla a cukru. My si samozrejme pripravíme zdravšiu verziu. Máme tu ešte stále leto, takže o rôzne čerstvé druhy ovocia nie je núdza. Môžeš použiť ľubovoľné ovocie, záleží len na tebe, či tvoje crumble bude jahodové, marhuľové alebo čerešňové... Môžeš použiť hneď viacero druhov, rovnako ako my. Crumble chutí v teplých dňoch výborne aj s jogurtom či kopčekom vanilkovej zmrzliny.
INGREDIENCIE
hrsť černíc
hrsť čučoriedok
hrsť čerešní
marhuľa
broskyňa
(ovocie podľa tvojho výberu)
krusta:
50g ovsených vločiek (25g celých, 25g mletých)
10g vlašských orechov
10g kokosového oleja
10g javorového sirupu
1/2 ČL vanilkového extraktu
1 ČL škorice
POSTUP
Ovocie umyjeme, nakrájame na približne rovnako veľké kúsky, a dáme do zapekacej misky. Ovsené vločky zmiešame so škoricou, nasekanými orechmi a prilejeme olej, sirup a vanilkový extrakt. Celú zmes poriadne premiešame. Ovocie prikryjeme vločkovou zmesou a pečieme 30 minút na 180°C.
A nezabúdajte, ak sa vám recept podarí, vždy sledujeme #fitcult na Instagrame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na celé množstvo)
Kalórie: 466
Bielkoviny: 10g
Sacharidy: 67g (z toho vláknina 7g)
Tuky: 19g