Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2017, 11:04
Čas čítania 0:00
Martina T.

Neslávne známe učiteľky, ktoré sa zaplietli so svojimi neplnoletými študentmi

Uložiť Uložené

Táto nálepka im ostane do konca života.

V posledných rokoch sa vynára stále viac prípadov, kedy si učiteľka začala so svojím neplnoletým študentom. Či je to dobou, alebo sa dajú takéto činy vďaka fotkám a videám len jednoduchšie vystopovať, sa nedá jednoznačne určiť. Poďme sa bližšie pozrieť na sexuálne škandály na školách spáchané práve tými, ktoré nám majú byť druhými mamami.

Debra Lafave

V roku 2004, si vtedy len 24-ročná učiteľka angličtiny na floridskej škole Angelo L. Greco Middle School začala so 14-ročným študentom. Aj keď nebol priamo jej žiakom, dostali sa do kontaktu a všetko začalo orálnym sexom, ktorý o 9 dní nato pokračoval sexuálnym stykom priamo v triede. V máji 2004 sprevádzala Lafave chlapca pri návšteve jeho bratranca. Teta študenta bola znepokojená jeho provokatívne odetou spoločnosťou a upozornila chlapcovu matku. Tá z neho vytiahla meno učiteľky a všetko nahlásila na polícií. Po získaní potrebného dôkazového materiálu Lafave rýchlo zatkli a obvinili z dvoch rôznych skutkov, keďže sa stýkali v dvoch okresoch. Zvrhlej učiteľke hrozilo 5 až 15 rokov za mrežami.

Neslávne známe učiteľky, ktoré sa zaplietli so svojimi neplnoletými študentmi
Zdroj: Youtube.com

Krátko pred začatím súdu sa chlapcova matka dozvedela, že celý proces bude pre veľký záujem verejnosti odvysielaný v televízií, s čím kvôli ochrane identity svojho syna nesúhlasila. Chlapec mal podľa jej vyjadrenia už aj tak veľkú traumu spôsobenú výsluchmi a rovnako odmietol vypovedať aj jeho bratranec. Študentova rodina požiadala prokurátorov o dohodu o vine a treste, ktorá by zabránila súdnemu procesu, čo obhajoba Lafave šikovne využila a žiadala pre ňu len domáce väzenie, v ktorom nakoniec skončila na 3 roky a 7 rokov bola pod probačným dohľadom, kedy nemohla opustiť Hillsborough County bez súhlasu sudcu, musela každý deň hlásiť miesto svojho pobytu a mala zakázané približovať sa k deťom.

Lafave poskytla niekoľko rozhovorov pre médiá, kde sa sťažovala na reakcie ľudí na ulici a na prílišnú publicitu jej prípadu, pretože bola atraktívna. Prezradila aj to, že ako 13-ročná bola v škole znásilnená, čo u nej vyvolalo mnoho psychických problémov. Momentálne žije šťastný rodinný život v úzadí, je vydatá a porodila dvojičky.

Cara Dickey

29-ročná učiteľka a matka troch detí bola v roku 2008 vyhodená zo South Buffalo Charter School po tom, čo v mobile jej 14-ročného študenta našli romantickú konverzáciu medzi nimi dvoma. Ešte v ten deň ako sa kauza prevalila, obaja zmizli. Nakoniec ich objavili ďalšie ráno pri pokuse o samovraždu otrávením, pričom práve Dickey samovraždu iniciovala. Obvinená bola nielen zo znásilnenia, ale aj z nezákonného väznenia či nabádania na samovraždu. V roku 2009 ju odsúdili na 4 roky väzenia. Po 3 rokoch ju prepustili za dobré správanie, čo sa však neukázalo ako najlepší nápad. Dickey musela po prepustení nosiť elektronický náramok, ktorý sa jej podarilo odstrániť z nohy. Ako registrovaný sexuálny deviant bola povinná do 10 dní ohlásiť miesto svojho pobytu, čo samozrejme nespravila. Po viac ako mesiaci na úteku ju zadržali neďaleko Chicaga aj so svojou bývalou spoluväzenkyňou Candice L. Brighon, s ktorou mala románik už počas odpykávania si trestu. Dickey sa teda vrátila spať za mreže na ďalších 18 mesiacov. Momentálne je opäť na slobode, pod probačným dohľadom do roku 2020.

Neslávne známe učiteľky, ktoré sa zaplietli so svojimi neplnoletými študentmi
Zdroj: Youtube.com

Megan Mahoney

Ako 24-ročná získala prácu učiteľky telesnej výchovy a zároveň asistentky trénera basketbalového tímu na strednej škole v New Yorku. Megan bola vynikajúcou hráčkou basketbalu a vyzerala veľmi mlado. Asi aj vďaka tomu sa jej podarilo oklamať rodičov jej 16-ročného zverenca, ktorí si mysleli, že ide o jeho rovesníčku, a preto ich stretávaniu nepripisovali žiadnu vážnosť. Opačne sa zachovala jeho bývalá priateľka a vďaka sledovaniu sa jej podarilo natočiť dôkaz o ich sexuálnom pomere. Ukázalo sa, že Mahoney sa s chlapcom intímne stretávala najmenej dvakrát týždenne v období od októbra 2013 do januára 2014, a to aj na pôde školy. Tréner basketbalového tímu, pod ktorým pracovala, ich mal dokonca kryť. Súdny proces sa snažili urýchliť, keďže onedlho mal študent dosiahnuť 17 rokov, čo je podľa zákona platného v danom štáte povolená hranica na pohlavný styk s osobou staršou ako 21 rokov. Bolo to však zbytočné. Po tom ako Megan hrozili 4 roky väzenia, bola pre nedostatok dôkazov prepustená.

Neslávne známe učiteľky, ktoré sa zaplietli so svojimi neplnoletými študentmi
Zdroj: TheBlemish.com

Mary Kay Letourneau

O šokujúci príbeh so zvráteným happy-endom sa v roku 1995 postarala vtedy 34-ročná učiteľka na základnej škole v Seattli. Zahľadela sa do svojho 12-ročného študenta Viliho Fualaauha, ktorý bol len o rok a pol starší od najstaršieho z jej štyroch detí, ktoré vychovávala spoločne s manželom. Mary trávila s Vilim čoraz viac času, pomáhala mu s učením a umením, dokonca ho vozila domov zo školy a poznala sa s jeho mamou. Na konci školského roka sa do seba zamilovali, no všetko prekazil jej manžel, ktorý objavil ľúbostný list určený žiakovi.

Mary Kay Letourneau v roku 1996

Neslávne známe učiteľky, ktoré sa zaplietli so svojimi neplnoletými študentmi
Zdroj: abcnews.go.com

To však už bola Mary tehotná, ako inak s Vilim, a aby sa mohla starať o dieťa, vyhla sa väzeniu. Po tom, ako párik prichytili v aute s pasmi, peniazmi a oblečením pre bábätko, Mary zatkli opäť, keďže nedodržala nariadenie súdu, aby sa od chlapca držala čo najďalej. Za ten krátky čas ale dvojica stihla splodiť ďalšie dieťa. Druhú dcéru Georgiu priviedla Mary na svet v roku 1998. To sa už ale väzeniu nevyhla a tak kým ubiehal jej 6 ročný trest, vychovával ich dcéry mladučký Villi sám.

Párik v období, keď bol Vili ešte stále študentom

Neslávne známe učiteľky, ktoré sa zaplietli so svojimi neplnoletými študentmi
Zdroj: nydailynews.com

Mary opäť prepustili v roku 2004. V registri dostala záznam ako sexuálna deviantka a odobrali jej učiteľskú licenciu. O desať mesiacov neskôr sa s Vilim, ktorý mal vtedy 21 rokov, vzali vo Washingtone. Za družičky mali svoje dve dcéry. Dvojica predala svoje svadobné video za 750-tisíc dolárov.

Šťastná rodinka v súčasnosti

Neslávne známe učiteľky, ktoré sa zaplietli so svojimi neplnoletými študentmi
Zdroj: biography.com
Domov
Zdieľať
Diskusia