Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2019, 9:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Leia sa mala stať posledným Jediom, zobudiť obrovskú Silu a biť sa so svetelným mečom. Čo zmenila smrť Carrie Fisher?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pôvodný koncept pre ukončenie Skywalkerovej ságy bol celkom odlišný.

Pomaly to budú 2 roky od tragickej smrti Carrie Fisher. Star Wars svet sa z toho stále úplne nezotavil, čo platí dupľovane pre filmovú ságu. Tá Skywalkerova sa ukončí IX. epizódou už o mesiac, pričom v nej uvidíme práve Leiu. Ako je to možné?

Využije sa množstvo nepoužitých záberov z minulých častí, ktoré sa prepojili s natáčaním novej časti. Disney pár dní po jej smrti prehlásilo, že ju nebudú oživovať skrz CGI, no niečo sa zmeniť muselo. A vyzerá to tak, že toho bolo viac než dosť. Už v Epizóde VIII mala mať oveľa väčšiu rolu. 

Odporúčané
Sága o Skywalkerovcoch sa v Star Wars IX uzavrie s Lukeom aj Leiou. Použijú sa archívne zábery Sága o Skywalkerovcoch sa v Star Wars IX uzavrie s Lukeom aj Leiou. Použijú sa archívne zábery 30. júla 2018, 22:19

J. J. Abrams ju dosadil aj do Epizódy IX, kde toho mala ukázať ešte viac. Nestihla však natočiť žiadnu scénu, a tak bol režisér nútený použiť archívne zábery z natáčania The Force Awakens (možno mal v nejaké v zásobe aj Rian Johnson). Jej brat Todd v rozhovore pre Yahoo Entertainment prezradil, že Abrams pracoval s ôsmimi minútami záberov, ktoré neskôr transformoval do scén pre The Rise of the Skywalker. 

Ďalej prezradil, že postava mala dostať poriadne zadosťučinenie. Mala v sebe prebudiť nevídanú Silu, stať sa kvázi posledným rytierom Jedi a taktiež si vytvoriť vlastný svetelný meč. Ako by to celé vyzeralo sa už, bohužiaľ, nikdy nedozvieme. Zdá sa, že Leia bude v poslednom diele prítomná skutočne len pár minút. Pevne veríme, že príbeh sa nemusel extrémne meniť a že nás tvorcovia naposledy prekvapia a potešia. 

Odporúčané
Star Wars speje po 40 rokoch ku koncu. Epický trailer pre Epizódu IX sľubuje, že odpovie na veľa príbehových otázok Star Wars speje po 40 rokoch ku koncu. Epický trailer pre Epizódu IX sľubuje, že odpovie na veľa príbehových otázok 22. októbra 2019, 7:26
Domov
Zdieľať
Diskusia