Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2016, 18:06
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Dystopické scifi s Tomom Hiddlestonom High-Rise prezentuje svoju atmosféru v novom traileri

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kvalitne nás navnadil už prvý trailer a druhý naše očakávania iba potvrdzuje.

Iba nedávno sme vám priniesli obsiahly článok na dobre vyzerajúci teaser trailer pre žánrový mix High-Rise, založený na rovnomennej novele od spisovateľa J.G. Ballarda a dnes tu máme hneď ďalší, podstatne dlhší, ktorý nás ešte viac navnadzuje svojou atmosférou a psychologickými hrami. Film režíruje pomerne neznámy Ben Wheatley, no najväčším lákadlom je jednoznačne kvalitné herecké obsadenie. Uvidíme v ňom charizmatického Toma Hiddlestona (The Avengers, Thor, Crimson Peak), Oscarom oceneného Jeremyho Ironsa (Reversal of Fortune, Kingdom of Heaven), príťažlivú Siennu Miller (Foxcatcher, Stardust) a partičku doplnili Luke Evans (The Hobbit: The Desolation of Smaug) s Elisabeth Moss (Mad Men). 

Vo filme sa  zoznámime s mladým doktorom Robertom Laingom (Hiddleston), ktorý je zlákaný životným štýlom londýnskej smotánky. Nasťahuje sa preto do bytu na 25. poschodí luxusného komplexu a stáva sa tak súčasťou bezstarostnej a od okolia izolovanej spoločnosti vytvorenej architektom Anthonym Royalom (Jeremy Irons). Ľudí zo začiatku síce drží pohromade vzájomná lojalita, tej však postupne ubúda a na povrch sa začnú predierať triedne nespravodlivosti ukryté hlboko v obyvateľoch tých najnižších častí budovy. No keď k vyhroteniu nebezpečnej sociálnej situácie dopomôže nielen samotný Robert, ale aj jeho nový priateľ a dokumentarista z druhého poschodia Richard Wilder (Luke Evans), moderné obydlie sa razom zmení na nemilosrdné bojisko s jedným jediným zákonom. Zákonom džungle. Premiéra vo Veľkej Británii sa uskutoční 18. marca, avšak nie je isté, či sa film dostane aj do našich kín. My by sme sa veľmi potešili. Čo vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia