Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2016, 5:55
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Oscar Isaac a režisér snímky Ex Machina natočia ďalšie veľkolepé sci-fi. O čom bude?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Alex Garland sa tentokrát postará o réžiu snímky s názvom Annihilation, ktorá bude filmovou adaptáciou prvej časti knižnej trilógie od autora Jeffa VanderMeera.

Atmosferickú a mrazivú sci-fi snímku od nesmierne talentovaného scenáristu Alexa Garlanda (Sunshine, 28 Days Later), Ex Machina, ktorá zároveň predstavovala aj jeho režijný debut, si s veľkou pravdepodobnosťou zamilovala drvivá väčšina z vás. Bolo teda skutočne iba otázkou času, kedy si vyššie spomínaný tvorca vyhliadne nejaký ďalší projekt. A presne to sa konečne stalo. Garland totiž napíše a zrežíruje filmovú verziu futuristickej, gotickej a hororovej knižnej trilógie s názvom Southern Reach, pochádzajúcej z pera autora Jeffa VanderMeera, pričom konkrétne pôjde o adaptáciu úvodnej časti, Annihilation. Aby toho nebolo málo, k projektu sa podľa najnovších informácií pripojil aj charizmatický Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis, Drive), ktorý už s Alexom spolupracoval práve na skvelej Ex Machine. Okrem neho sa však môžeme tešiť aj na nežnejšiu časť obsadenia, tvorenú herečkami na obrázku priloženom nižšie.

Zľava: Gina Rodriguez (seriál Jane the Virgin), Natalie Portman (Black Swan) a Tessa Thompson (Creed)

Oscar Isaac a režisér snímky Ex Machina natočia ďalšie veľkolepé sci-fi. O čom bude?

Čo sa samotného príbehu týka, ten by nám mal predstaviť opustené a od zvyšku kontinentu odtrhnuté miesto, známe pod pojmom Oblasť X. Rozľahlé pozostatky civilizácie boli síce v priebehu niekoľkých desiatok rokov ovládnuté prírodou, ľudstvo sa však rozhodlo, že začne do tejto lokality vysielať expedície. A keďže takmer všetkých účastníkov doterajších jedenástich výprav postretla smrť za veľmi záhadných okolností, tak sa stretneme až s tou v poradí dvanástou, ktorú tvorí štvorčlenný tím. Biológ, antropológ, psychológ a kartograf. Po príchode do Oblasti X skupina neobjaví iba obrovskú topografickú anomáliu, ale aj formy života, vymykajúce sa celkovému chápaniu. No tým, čo všetko zmení, sú predovšetkým tajomstvá, ktoré si so sebou jednotlivci priniesli. Filmové práva na knižnú trilógiu získala spoločnosť Paramount Pictures, takže pri jednej snímke projekt rozhodne neskončí. Ako sa celá záležistosť pozdáva vám? Nájdu sa medzi vami aj nejakí priaznivci predlohy?

Domov
Zdieľať
Diskusia