Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2017, 23:21
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Prvé ohlasy vychvaľujú Strážcov galaxie 2 do nebies. Film má 5 potitulkových scén a odhalená nám bola aj postava Stallonea

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Druhé dobrodružstvo Star-Lorda a jeho družiny dorazí už o tri týždne.

Pokračovanie jedného z najväčších filmových prekvapení v MCU je už skutočne za rohom, čoho dôkazom je aj masívna propagačná kampaň, ktorá nie a nie ustáť. Aj kvôli tomu sme sa rozhodli nepúšťať na web 4-5 noviniek každý týždeň, ale všetko podstatné pre vás zhrnúť do jedného obsiahlejšieho článku, aby ste mali všetko pekne pokope. Výnimkou bolo oznámenie návratu režiséra k tretiemu pokračovaniu, ktoré podobne ako pri oznámení dvojky prišlo ešte pred samotnou premiérou filmu v kinách. Na samom začiatku ale máme pre všetkých varovanie.

Niektoré z informácií môžu pre mnohých pôsobiť ako pomerne vážne spoilery, a preto nasledujúce riadky čítajte len na vlastné riziko. Aj keď asi máte pocit, že ukážky už ukázali všetko, režisér a scenárista James Gunn tvrdí, že všetky trailery a televízne spoty zatiaľ odhalili (údajne) menej ako 5% z filmu, pričom zábery pochádzajú hlavne z prvých 20 minút. Pravdepodobne nejde o presnú informáciu, minimálne si však môžeme byť istí, že ďalšiu hodinu a pol z filmu nepoznáme a čaká nás množstvo prekvapení.

Ako už pravdepodobne viete, dvojka by sa mala vo veľkej miere venovať téme otcovstva (primárne toho Star-Lordovho). Kurt Russell skutočne hrá Quillovho otca. Pôvodne sa špekulovalo, že postavu Ego the Living Planet bude hrať Stallone, nakoniec je to však sám Russell, ktorý sa stane žijúcou planétou. Ako ale môže byť Star-Lordovým biologickým otcom planéta? Egovo vedomie sa totiž dokáže prevteliť do ľudskej schránky. Uvidíme však aj formovanie nového tímu (nováčikovia Mantis, Nebula a Yondu), súboj s pekelnou obludou a prípadné ďalšie narážky na MCU. Podľa všetkého bude hlavnou záporáčkou filmu Ayesha aka Her aka Kismet aka Paragon. Zahrať by si ju mala Elizabeth Debicki. Ayeshu vytvorilo The Enclave, skupina vedcov túžiaca ovládnuť svet, ktorá vytvorila aj Adama Warlocka aka Him. Oba ich výtvory ale unikli. Je teda možné, že sa čoskoro v MCU dočkáme aj Warlocka.

Najviac sa ale fanúšikovia tešia na Baby Groota, ktorý si pre seba kradol každú jednu scénu v traileroch a inak tomu očividne nebude ani v kinách. Nepôjde len o humor, vzťah Rocketa a stromového mužíčka vraj totiž naberie úplne nové rozmery. V každom prípade, raz sa z neho znova bude musieť stať Groot, keďže Vin Diesel už niekoľko mesiacov nevie prestať hovoriť o jeho súboji s Hulkom (Vin prepožičal Grootovi hlas) v Infinity War.

Prvé ohlasy vychvaľujú Strážcov galaxie 2 do nebies. Film má 5 potitulkových scén a odhalená nám bola aj postava Stallonea
Zdroj: Marvel/Disney

Veľký šok spôsobilo tesne pred premiérou aj odhalenie postavy, ktorú vo filme stvárni Sylvester Stallone. Dlho sa šuškalo ešte o Egovi, potom už len o maličkom cameu, no pravda je nakoniec niekde úplne inde. Z prvých premietaní k nám dorazila informácia, že pôjde o postavu antihrdinu Stakara Ogorda, známejšieho pod menom Starhawk. Sám režisér sa v minulosti vyjadril, že jeho prítomnosť vo filme výrazne ovplyvní dej, no omnoho väčší dopad by mal mať neskôr pre celý MCU. Starhawk by mal byť bývalým (?) členom Ravagers a teda by mal mať spoločnú minulosť s Yondu, čo z jeho pohľadu rozhodne nie je dobré. Tento antihrdina/záporák bol odsúdený, aby prežíval svoj život stále dookola, čo sa ale po čase naučil využívať vo svoj prospech. Jeho schopnosti vo filmovom univerze sú zahalené pod rúškom tajomstva, no určite sa im budeme venovať po premiére v našich čriepkoch zo sveta Marvelu. Je ale vysoko pravdepodobné, že jeho schopnosti v plnej poľnej uvidíme až v Guardians of the Galaxy vol. 3.

Mnoho špekulácii vyvolal aj tento záber, ktorý sa objavil vo videu počas jednej z epizód Jimmy Kimmel Live. Môžeme na ňom jasne vidieť, že scéna sa odohráva na našej planéte a mohla by sa tak nachádzať na konci celého filmu, čo by dávalo zmysel vzhľadom na účasť Guardians v epickej Infinity War. Jej postupnému odhaľovaniu by sme sa mali dočkať aj v potitulkových scénach tejto snímky, pričom na nás v sále bude čakať ich rekordné množstvo. Dokopy sa môžeme tešiť až na päticu (s istotou vieme o štyroch, no režisér sa na twitteri vyjadril, že nájdeme ešte jednu navyše), ktorá nám postupne začne odhaľovať plány Marvelu pre nasledujúce roky. Rátať môžeme s dvomi scénami pre budúcnost Guardians/Infinity War a je možné, že v jednej z nich uvidíme aj to, ako sa Hulk dostal na Sakaar.

Všetkým sa nám istotne naskytá otázka, či sa Guardians of the Galaxy vol. 2 naozaj podarili. Po pondelkových projekciách pre novinárov môžeme skonštatovať, že áno. Nájsť sme mohli iba jednu vyslovene negatívnu recenziu, čo je dobré znamenie. Neznamená to ale, že všetci boli s projektom spokojní. Mnohí sú sklamaní, že film nedokázal naplniť očakávania, ktoré vládli pred projekciou, no tu už naozaj ide iba o subjektívny názor, ktorý si bude musieť urobiť každý sám.

Režíruje už spomínaný James Gunn, pričom si zároveň sám napísal aj scenár. Kameru mal na starosti Henry Braham (zďaleka za sebou nemá takú bohatú a úspešnú kariéru, akú by sa na GotG 2 patrilo mať, pracoval na filmoch ako The Golden Compass či The Legend of Tarzan) a o soundtrack sa postaral Tyler Bates (po roku 2017 bude mať na konte okrem marvelovky aj Atomic Blonde s Charlize Theron, thriller Coldest City a druhého Johna Wicka - oba filmy dvojice režisérov prvého Johna Wicka).  Z hercov sa vracajú Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel (tentokrát nahovoril Groota vo viac ako 15 jazykoch), Bradley Cooper, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close a nováčikmi sú Pom Klementieff (Mantis), Elizabeth Debicki (Her), Sylvester Stallone a Kurt Russell (Ego the Living Planet). Guardians of the Galaxy vol. 2 majú premiéru naplánovanú na 4. mája/května 2017, už klasicky deň pred tou americkou. Ako na vás zatiaľ pokračovanie obľúbenej marvelovky pôsobí? Zájdete do kina, alebo ste sa už celého Marvel Cinematic Universe akosi prejedli?

Na záver tu pre vás máme odhalený soundtrack

Prvé ohlasy vychvaľujú Strážcov galaxie 2 do nebies. Film má 5 potitulkových scén a odhalená nám bola aj postava Stallonea

Domov
Zdieľať
Diskusia