Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2017, 15:37
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Začalo natáčanie drámy Kursk s Colinom Firthom a Léou Seydoux, ktorá nám vyrozpráva skutočný príbeh o katastrofe na ruskej jadrovej ponorke

FILMY A SERIÁLY COLIN FARRELL
Uložiť Uložené

Na filmovej adaptácii tragickej udalosti z roku 2000 sa už v týchto chvíľach poctivo pracuje. A zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že sa nemáme čoho obávať.

O chystanej dráme s názvom Kursk, ktorá bude adaptovať ponorkovú katastrofu zo začiatku tohto milénia, sme vás v krátkosti informovali už v máji minulého roku. No snímka bola vtedy ešte len v štádiu príprav, čo sa teraz konečne mení. Zahraničné novinky totiž hlásia, že natáčanie, ktoré pobeží v Belgicku, Nórsku a Francúzsku, je momentálne v plnom prúde, takže by sme sa už čoskoro mohli dočkať nejakých tých prvých obrázkov. Ak vám náhodou vyššie spomínaná udalosť nič nehovorí, tak vedzte, že príbeh snímky vychádza z knihy A Time to Die: The Untold Story of the Kursk Tragedy, za ktorou stojí uznávaný žurnalista Robert Moore, a zameria sa na skutočný príbeh ruskej jadrovej ponorky K-141 Kursk.

Tá počas vojenského cvičenia dňa 12. augusta 2000 následkom explózie klesla na dno Barentsovho mora a vzala so sebou množstvo ľudských životov. Na strieborných plátnach tak neuvidíme iba drámu odohrávajúcu sa vo vnútri poškodenej ponorky, ale aj bezmocnosť rodinných príslušníkov uväznených námorníkov, ktorí pri pátraní po akýchkoľvek odpovediach neustále narážali na rôzne byrokratické prekážky. Režíruje Thomas Vinterberg (Jagten s Madsom Mikkelsenom), o scenár sa postaral Robert Rodat (Saving Private Ryan) a hudbu zloží nesmierne talentovaný Alexandre Desplat. Čo sa samotného hereckého obsadenia týka, zahrajú si napríklad Matthias Schoenaerts, Colin Firth, Léa Seydoux, Peter Simonischek, Max Von Sydow či Michael Nyqvist. Presný dátum premiéry zatiaľ nepoznáme, je však naplánovaná na rok 2018.

Matthias Schoenaerts vo Vinterbergovom filme Far from the Madding Crowd (2015)

Začalo natáčanie drámy Kursk s Colinom Firthom a Léou Seydoux, ktorá nám vyrozpráva skutočný príbeh o katastrofe na ruskej jadrovej ponorke
Zdroj: Fox Searchlight Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia