Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2017, 23:59
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pred ohlásením hororového rebootu Hellboya bol v pláne spin-off s postavou Abea Sapiena. O čom mal byť?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Veľká škoda, že sa ho už nedočkáme.

Bohužiaľ, del Torov Hellboy s Ronom Perlmanom je mŕtvy. Názory na lepší z dvojice filmov sa lýšia, mne je to však jedno, pretože sa mi páčila obidva a hlavne milujem Perlmanovho Hellboya. V kútike duše sme v redakcii vždy dúfali, že tá trojka predsa len niekedy vznikne. To by ale nebol Hollywood 21. storočia, aby sa radšej nepustil do rebootu. Že to má menšie šancie na zdolanie kasových rekordov je už dlhšia vec. Pre istú skupinu ľudí je totiž Hellboy kultom a najmä po posledných rokov, kedy Perlman a del Toro urputne bojovali o peniaze od Universalu (tí si síce posledné roky utierajú zadky so stodolárkovami, ale Hellboy sa jednoducho zaplatiť nedokázal) bola práve táto skupina vo vytržení. Bublina sa nafukovala, až jedného dňa spľasla. Del Toro už tradične na twitteri oznámil, že Universal mu tie peniaze nedá. Možno už v tej dobe obe strany vedeli, čo sa chystá v skutočnosti, my sa to ale pravdepodobne nedozvieme. 

Spomínal som, že reboot zrejme nezarobí toľko, čo by zarobila tretia časť s pôvodnými hercami, stále však môže byť kasovým úspechom pre štúdio, ktoré môže odlepknúť menší budget a logicky jej tak budú stačiť menšie tržby. Síce sme všetci naštvaní a Universalu tento krok asi nikdy neodpustíme (uzavretie trilógie prísť malo, rebootovať sa mohlo skutočne kedykoľvek), nemôžeme tvrdiť, že sa na novú časť netešíme. Tej sme už stihli spraviť slušný coverage, ešte predtým, než sa jej však budeme venovať naplno a naposledy zamávame starému Hellboyovi, posvietime si na jeden neoznámený spin-off.

Pred ohlásením hororového rebootu Hellboya bol v pláne spin-off s postavou Abea Sapiena. O čom mal byť?
Zdroj: universal

Ten mal niesť názov Silverlance: From the Files of the B.R.P.D a zamerať sa mal na Abe-a Sapiena, Hellboyovho modrého sidekicka s nevšednými schopnosťami. V roku 2010 štúdio Universal kontaktovalo scenáristu Hellboya Petera Briggsa, aby napísal scenár pre spin-off o obľúbenom Abeovi. Objaviť sa mal aj samotný Hellboy v dôležitej, no malej role. Po správach, ktoré značili, že žiadneho Hellboya 3 sa nedočkáme, sa jeho rola zmenšila na cameo. Po roku čistej práci sa nakoniec scenár tak trochu zahodil do koša. Universal oň už nemal veľký záujem, no stále boli s Briggsom v kontakte. Ťažko povedať, no zdá sa, že sa na snímku vykašľali práve kvôli plánom s rebootom, no nikoho o tom neinformovali.

A hoci to nemá Briggs čierne na bielom, je mu jasné, že s príchodom nového vyobrazenia hrdinov sa jeho filmu už nikdy nedočkáme. Ten sa mal pritom zamerať na Abea a jeho psychologické problémy po tom, čo zomrela Nuada. Rozhodol sa tka zahnať svoju bolesť študovaním histórie jej rodu a jej samej, čo nás malo doviezť k hneď niekoľkým zaujímavým flashbackom naprieč históriou ľudstva. Mohlo to byť zaujímavé, čo poviete?

Domov
Zdieľať
Diskusia