Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2017, 13:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zdá sa, že minuloroční Ghostbusters to v skutočnosti s rozpočtom mierne prehnali

FILMY A SERIÁLY GHOSTBUSTERS
Uložiť Uložené

Pretáčky vyšli štúdio na peknú sumu peňazí.

Oprášenie starej slávy v tomto prípade bolo jednoznačne neúspešné. Ako na poli pomerne chladného prijatia divákov, tak aj zlou mienkou svetovej kritiky a v neposlednom rade to film príliš nevyhral ani s "prepísknutým" rozpočtom. Štúdio síce nešlo do mínusu, ale zároveň nemôžeme hovoriť o žiadnom výraznom zárobku, ktorý by stál za natočenie ďalšieho pokračovania. Celosvetovo Ghostbusters získali 229 miliónov a rozpočet vyšiel na.. no, v tomto totiž vlastne nemáme jasno. 

Pre Britain’s Sunday Brunch sa totiž nedávno kanadský herec Dan Aykroyd, známy z predošlých Krotiteľov duchov, vyjadril na adresu snímky nasledovne: „Dievčatá sú vo filme skvelé! Kate McKinnon, Melissa McCarthy a Leslie Jones sú skutočne úžasnými herečkami. S filmom som bol veľmi spokojný, ale stál príliš veľa. A Sony nerado stráca peniaze. Celosvetový zárobok nebol síce úplne malý, ale rozpočet vyšiel štúdio na veľké peniaze a tak sa zdá, že je ekonomicky nevhodné urobiť ďalšie pokračovanie. Režisér (Paul Feig) nenatočil viaceré scény, ktoré sme mu navrhovali a tvrdil, že nebudú potrebné. Neskôr si ale všetci uvedomili, že ich potrebujeme, a pretáčky vyšli na ďalších 30 až 40 miliónov dolárov."

Koniec koncov ale nevieme, či tvrdí pravdu ohľadom sumy za pretáčky Aykroyd alebo štúdio Sony, ktoré hovorilo o sume 3 až 4 milióny dolárov. V prípade pravdovravnosti Sony by Ghostbusters stáli 144 miliónov dolárov. Nejednému z vás by mohlo byť Feiga aj ľúto, ale nebojte sa. Kvôli Ghostbusters je síce v súčasnej dobe štúdiom Sony odpísaný, ale jeho ostatné filmy Bridesmaids, The Heat a Spy možno zo zárobkového hľadiska považovať za veľké hity (i keď o ich kvalite sa dá polemizovať). Čo vravíte na minuloročných Ghostbusters vy? Splnili vaše očakávania alebo ste z nich boli sklamaní?

Zdá sa, že minuloroční Ghostbusters to v skutočnosti s rozpočtom mierne prehnali
Zdroj: SONY
Domov
Zdieľať
Diskusia