Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2017, 20:11
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Emóciami nabité Gifted s Chrisom Evansom stavia talentované dievčatko pred nástrahy dospeláckeho života (Tip na film)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kapitán Amerika sa stará o sedemročné dievča schopné vypočítať takmer čokoľvek.

Chris Evans si okrem komiksovej postavy Kapitána Ameriku občas zahrá aj v menších a nezávislejších projektoch, no a sem-tam si aj niečo zrežíruje. Vidieť ho v inej než bojovej podobe po boku Avengerov má čosi do seba a dnes vám prinášame projekt, v ktorom zahviezdil len nedávno. Reč je o snímke Gifted, ktorá naše kiná obletela, avšak patrí jej minimálne tento článok, a rovnako tak by jej mala patriť aj vaša pozornosť. Ak máte radi dobré napísané filmy s potenciálom chytiť vás za srdce a zasiahnuť aj po emocionálnej stránke, našli ste to pravé na príjemný letný večer.

Gifted rozpráva príbeh o slobodnom mužovi menom Frank Adler (Chris Evans) starajúcom sa o svoju sedemročnú neter Mary. Zlaté dievčatko však nie je obyčajným a v škole nielenže hviezdi, ale vie počítať aj zložité matematické príklady. Problémy nastanú v momente, kedy sa o jej potenciáli dozvie Frankova matka, ktorá s ňou má iné plány. Začína tak rodinný boj plný citov a emócií, ktorý vám popri malých zvratoch neustále kladie otázky, ako to bude s malinkou Mary ďalej.

Emóciami nabité Gifted s Chrisom Evansom stavia talentované dievčatko pred nástrahy dospeláckeho života (Tip na film)
Zdroj: Fox Searchlight Pictures

Filmov s poriadnym príbehom a dramatickými konfliktami je čím ďalej tým menej a nevinné Gifted je jedným z mála, ktorý vás zaujme už od samotného začiatku. Spoznávame sa s Frankom a Mary, pričom postupne zisťujeme, že ich vzťah má svoje diery, no fungujú akoby boli otec a dcéra. Obaja herci hrajú na výbornú, ale predovšetkým prekvapuje samotná Mary (Mckenna Grace), ktorá nielenže zvláda širokú škálu emócií, ale ťahá film dopredu viac, než by si divák myslel. Sympatické duo doplňuje pár známych tvárí a hŕstka postáv je v spojení so skvele napísaným scénárom pastva pre oči a vlastne aj všetky vaše ďalšie zmysly. Diváci s chuťou na trochu intelektuálny film si prídu na svoje rovnako ako milovníci rodinných drám.

Solídne vyvážené tempo ide rukou v ruke s citom pre prirodzenosť a počin samotný vám nemá problém zdvihnúť náladu, aj keď sa cítite pod psa. Príbeh je založený na skutočných udalostiach a deťoch, ktoré vo svojom ranom veku ukázali veľký talent. Niekedy je takáto snímka presne to, čo potrebujeme na oddych po dlhom a namáhavom dni, alebo jednoducho len na odklonenie sa od vysokorozpočtoviek plných akcie a efektov. Niekedy vás nekomerčné projekty dokážu zasiahnuť oveľa viac a verte nám, Gifted patrí medzi snímky, na ktoré nezabudnete hneď po pozretí.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia