Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2017, 13:39
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kenneth Branagh má záujem vytvoriť okolo postavy detektíva Poirota z Vraždy v Orient Exprese vlastné univerzum

FILMY A SERIÁLY DEATH ON THE NILE KENNETH BRANAGH
Uložiť Uložené

S Herculeom Poirotom sa pravdepodobne stretneme ešte niekoľkokrát.

Tohtoročná Vražda v Orient Exprese si síce odniesla skôr zmiešané ohlasy (naša pomerne spokojná recenzia tu), ale po finančnej stránke išlo o veľký úspech. Už záver snímky si otváral dvere pre pokračovanie, takže nie je prekvapením, že 20th Century Fox odkleplo sequel, ktorý bude čerpať z ďalšej knihy Agathy Christie s názvom Death on the Nile (Smrť na Níle). Kenneth Branagh si zopakuje rolu geniálneho detektíva Poirota, ale okrem toho má v pláne vytvoriť celé "Poirotovské" univerzum.

Kenneth Branagh má záujem vytvoriť okolo postavy detektíva Poirota z Vraždy v Orient Exprese vlastné univerzum
Zdroj: 20th Century Fox

„Myslím, že tu sú možnosti, nie?“ vyjadril sa Branagh. „Máme 66 kníh, poviedok a hier, kde Agatha Christie často spájala rôzne postavy v rámci jednej knihy. Takže máte pocit, že je to skutočný svet - rovnako, ako pri Dickensovi. Ide o kompletný svet, ktorý vytvorila - s určitými postavami, ktoré v tomto svete žijú. Myslím, že tým sa nám otvárajú skutočne zaujímavé možnosti.“

Branagh síce ešte svoj nápad nepredložil štúdiu, ale podľa vlastných slov si je istý, že o ňom budú vážne uvažovať. Aj Death on the Nile napíše scenárista Orient Expresu Michael Green, rovnako sa očakáva, že Branagh sa opäť posadí na režisérske kreslo. Videli ste už Vraždu v Orient Exprese? Ako sa pozeráte na možnosť vytvorenia podobného detektívneho univerza?

Domov
Zdieľať
Diskusia