Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2018, 17:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovenský futuristický thriller so sympatickou Gabrielou Marcinkovou si posvieti na hrozby umelej inteligencie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Budeme vďaka pokročilým technológiám žiť v domácnostiach pohodlnej budúcnosti či v domácnostiach strachu?

Dvojica mladých manželov sa presťahuje z hlavného mesta Bratislavy do Tatier, kde majú otestovať prototyp domu vybaveného umelou inteligenciou. Pravdepodobne už ale tušíte, že nápomocná technológia budúcnosti sa veľmi rýchlo obráti proti svojim majiteľom. Ide iba o chybu v testovacej verzii? Alebo riadi dom ktosi ďalší?

Pod réžiu a scenár sa podpísal Karel Janák (Cuky Luky). V hlavných úlohách manželov sa predstaví krásna herečka Gabriela Marcinková (Milenky a Kuchyňa) a český herec a spevák Vojtěch Dyk. Okrem tejto dvojice vo filme uvidíme hercov, ako Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu či Roman Luknár.

Slovenský futuristický thriller so sympatickou Gabrielou Marcinkovou si posvieti na hrozby umelej inteligencie
Zdroj: Attack Film

Negatíva smart technológií svojimi slovami popisuje režisér Janák nasledovne: Tieto prístroje môže ovládať inteligencia, ktorá s nami nemusí mať dobré úmysly. Keď sa vám napríklad šikovný hacker nabúra do telefónu, razom vám môže len pomocou telefónu urobiť zo života peklo – môže posielať falošné správy, mazať dôležité e-maily, upravovať váš kalendár a podobne.

A teraz si predstavte, že nemáte len telefón, ale bývate v inteligentnom dome nabitom modernými technológiami. Potom stačí akákoľvek inteligencia, či už umelá alebo ľudská, aby sa vám život premenil na slušný thriller... Trochu sa zahrávame s ohňom, a to ma na tom práve fascinuje.“

Námet možno v rámci slovenskej kinematografie označiť za pomerne netradičnú novinku, ale z produkcie zahraničných filmárov si určite behom chvíle spomeniete na niekoľko známych filmov, kde sa umelá inteligencia obrátila proti svojmu stvoriteľovi.

Premiéra thrilleru s názvom Dôverný nepriateľ je v kinách plánovaná na 16. augusta (srpen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia