Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2018, 21:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V americkej verzii skvelého dánskeho thrilleru Tiesňové volanie by si mal zahrať hviezdny Jake Gyllenhaal

FILMY A SERIÁLY THE GUILTY
Uložiť Uložené

Voľbu hlavného herca filmárom určite schvaľujeme.

Dánsky thriller The Guilty ešte len tohto roku získal na filmovom festivale v Sundace cenu divákov za najlepší svetový hraný film, no už teraz sa do jeho remaku plánuje pustiť Hollywood. Podľa portálu Deadline získali k snímke práva spoločnosti Bold Films a Nine Stories, pričom do hlavnej úlohy by mali obsadiť talentovaného Jakea Gyllenhaala.

Toho budeš môcť budúci rok vidieť napríklad v očakávanej komiksovke Spider-Man: Far from Home. Čo si k danému kroku povedať? Podobný ťah od americkej kinematografie sa dal čakať, no netušili sme, že záujem o spracovanie tohto pútavého originálu príde tak rýchlo.

Pokiaľ sleduješ náš web pravidelne, možno si si stihol všimnúť, že sme dánskemu thrilleru The Guilty dali naozaj vysoké hodnotenie a náš kolega o snímke prehlásil, že ide o skvelú ukážku toho, ako sa dá aj za málo peňazí zahrať veľa dobrej muziky. Filmári totiž pri snímke pracovali iba s minimom, no azda aj práve vďaka tomu úspešne vytvorili perfektné napätie.

V prípade americkej produkcie sa do projektu zrejme investuje väčší rozpočet, no dúfajme, že atmosférou pôjde o rovnako minimalistickú a napínavú hru s divákom. Dej filmu sme sledovali očami muža menom Asger Holm, bývalého policajta, ktorý pracuje na tiesňovej linke. Ten sa pri svojej práci dostane k rozhovoru s unesenou ženou.

Odporúčané
RECENZIA: The Guilty RECENZIA: The Guilty 1. októbra 2021, 12:30

Asger sa k volajúcim doposiaľ staval pomerne odmerane, no teraz cíti, že ide naozaj o život. So ženou bude aj naďalej komunikovať prostredníctvom telefónu, vďaka čomu tvorcovia nechali veľký priestor na predstavivosť samotnému divákovi. Film si mohol v rámci slovenskej distribúcie vidieť 18. októbra (říjen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia