Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2019, 2:05
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Slovenské televízie ponúknu piaty diel Harryho Pottera aj šialene akčného Mad Maxa s Tomom Hardym

Slovenské televízie ponúknu piaty diel Harryho Pottera aj šialene akčného Mad Maxa s Tomom Hardym
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čomu by si mal dať šancu v najbližších dňoch?

Ďalší týždeň je za nami a my sa ti tak znova pripomíname výberom toho najzaujímavejšieho, čo nám program slovenských televízií ponúkne najbližšie. Poďme na to.

Harry Potter a Fénixov rád (Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2007, r. David Yates)

V poradí piaty diel úspešnej ságy o slávnom čarodejníkovi bol zároveň prvým filmom série, ktorý režíroval David Yates. A odvtedy už na svoje miesto nikoho iného nepustil. Filmové aj knižné príbehy Harryho Pottera sa u nás tešia obrovskej popularite, takže rozoberať príbeh asi nemá veľmi zmysel.

Ak máš teda túto ságu rád aj ty, tak nie je o čom. Snímku odvysiela Markíza, a to dnes o 20:30 a následne v sobotu o 15:40.

Super finta (Hold-Up, 1985, r. Alexandre Arcady)

V tejto francúzskej krimi komédii sa Jean-Paul Belmondo predstaví ako podvodník svetového formátu, ktorý v oblečení klauna prepadne banku a získa poriadny balík peňazí. Polícia je hnevom bez seba, všetko sa ale zmení v momente, keď jeho spoločník zažne vyvolávať problémy.

Belmondo tu predviedol klasicky skvelý herecký výkon a snímka zaujme najmä humorom, dialógmi plnými hlášok a aj niekoľkými akčnými scénami. Presvedčiť sa môžeš na Jednotke v sobotu o 15:50 a v nedeľu o 00:50.

Posledný samuraj (The Last Samurai, 2003, r. Edward Zwick)

Posledný samuraj je bez debaty úžasným filmom! Tom Cruise v úlohe Nathana Algrena exceluje a jeho prerod z alkoholika na muža, ktorý vďaka kultúre samurajov dokáže nájsť vnútorný pokoj, mu zhltneš aj s navijakom.

K tomu si pripočítaj ešte nádhernú kameru, nezabudnuteľnú hudbu Hansa Zimmera, skvelé výkony ostatných hercov aj krásny záver a vylezie ti z toho výborný hollywoodsky veľkofilm. Užiješ si ho na Dajto v nedeľu o 20:15.

Horúce strely (Hot Shots!, 1991, r. Jim Abrahams)

Najlepšia paródia všetkých čias a zároveň jedna z najlepších komédií. Aj tak by sa dali v skratke opísať fantastické Horúce strely. Tie sú totiž nabité neskutočnou hromadou skvelých nápadov, vtipných momentov, no a čo je asi najdôležitejšie, dajú sa pozerať kedykoľvek.

Navyše, je to ten tip filmu, v ktorom aj počas stého videnia nájdeš niečo nové, čo si si predtým nevšimol. JOJ Plus si môžeš naladiť v nedeľu o 17:35 alebo v pondelok o 23:05.

Mad Max: Zbesilá cesta (Mad Max: Fury Road, 2015, r. George Miller)

Režisér George Miller sa po trilógii Mad Maxa z konca sedemdesiatych a začiatku osemdesiatych rokov minulého storočia opäť vrátil do tohto spustošeného sveta a naservíroval nám akčné šialenstvo ako z iného sveta.

Moderný kabát Mad Maxovi neuveriteľne svedčí, čo dokazujú aj úžasné audiovizuálne orgie, ktoré jednoducho nemajú šancu nudiť. Túto jazdu so skvelým ústredným triom (Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult) odvysiela Markíza v nedeľu o 20:30 a v pondelok o 02:50.

Za zmienku ďalej stojí napríklad snímka Kingsman: Tajná služba (JOJ - dnes o 20:35, JOJ Plus - v nedeľu o 20:10), Na odstrel (Dajto - dnes o 20:15, Markíza - v nedeľu o 03:10), Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (Markíza - v sobotu o 08:55), Forrest Gump (Markíza - v nedeľu o 13:30) či Bournovo ultimátum (Markíza - v nedeľu o 23:05, Dajto - v stredu o 20:15).

Domov
Zdieľať
Diskusia