Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2019, 8:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Všetko o kauze Gorila vo videu: Ako vznikol názov, koho sa týka a prečo ide o najväčší korupčný škandál Slovenska?

REFRESHER FRESHNEWS REFRESHER+
Uložiť Uložené

Ústrednú tému posledných dní sme spracovali formou videa, aby si mohol za dve minúty pochopiť, do akej vážnej situácie sme sa dostali.

Začiatok kauzy Gorila sa datuje do rokov 2005, resp. 2006, keď bývalý príslušník SIS Peter Holúbek spozoroval, že do vedľajšieho bytu na Vazovovej ulici chodieva oligarcha a šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák. Za ním tam údajne chodievali aj ďalší politici, resp. dôležití funkcionári, a tak so súhlasom Slovenskej informačnej služby a Krajského súdu začali byt odpočúvať. 

Odporúčané
„Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? „Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? 16. októbra 2019, 16:19

Výsledkom je skoro 39-hodinová údajná nahrávka Gorily, v ktorej počujeme ako sa hlasy podobné Jaroslavovi Haščákovi, Jirkovi Malchárkovi, Anne Bubeníkovej, Robertovi Ficovi či jeho tajomníkovi Františkovi Határovi dohadujú o privatizácii aj čiernom financovaní strán. 

Kauza Gorila je natoľko komplexný škandál, že sme sa ho rozhodli bližšie vysvetliť vo viac ako dvojminútovej reportáži aj v najnovších Freshnews. Povieme si, prečo dostala názov podľa zvieraťa, kto každý je do nej zakomponovaný a čo vlastne z audiozáznamu vyplýva. 

Odporúčané
10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 17. októbra 2019, 18:49
Domov
Zdieľať
Diskusia