Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová Viktor Kniš

Billie Eilish predala za hodinu 500 000 lístkov. Fanúšikovia zaplatili dokopy desiatky miliónov dolárov

HUDBA BILLIE EILISH KONCERTY
Uložiť Uložené

Billie Eilish sa opäť vráti do Európy, keď ju chceš vidieť, máš poslednú možnosť zakúpiť si lístky, najčastejšie v hodnote viac ako 60 eur.

Billie Eilish chystá veľkú celosvetovú tour, ktorá sa začne v marci 2020. Pollstar informuje, že pol milióna lístkov sa vypredalo už hodinu po spustení predaja. Americká časť turné je na budúci rok definitívne vypredaná, európska bude o pár dní. Billie má pred sebou 42 koncertov, počas ktorých prejde celú Ameriku a Európu za päť mesiacov.

„Na planéte momentálne asi nie je umelec, ktorý by bol viac žiadaný,“ píše Pollstar – portál zameraný na hudobný priemysel z odbornejšieho hľadiska. Je známy aj tým, že spolupracuje s agentami hviezd a disponuje neverejnými dátami. 

 

Billie chystá celosvetovú tour v arénach, hodinu po spustení predaja boli lístky na americkú časť beznádejne vypredané
Billie chystá celosvetovú tour v arénach, hodinu po spustení predaja boli lístky na americkú časť beznádejne vypredané Zdroj: flickr

Billie je momentálne na tour, ktorá je z hľadiska veľkostí priestorov skromnejšia ako tá, ktorú plánuje na budúci rok. Vieme však o hneď niekoľkých zmenách, keď musel byť koncert kvôli obrovskému záujmu presunutý z útulnejších priestorov do násobne väčších – za všetko hovorí prípad z Prahy, keď Billie Eilish pod tlakom fanúšikov pristúpila na presunutie z Fóra Karlín s kapacitou pre 3500 ľudí  do 19-tisícovej O2 arény. Tá bola, samozrejme, beznádejne vypredaná.
 

„Toto je ďalší krok našej stratégie, je síce nemožné vedieť, ako rýchlo sa tour vypredá, Billie však vypredala každý koncert za posledné štyri roky v rekordne rýchlom čase. Pomaly sme stupňovali veľkosť hál, počet ľudí a náročnosť koncertu tak, aby bola Billie na arény skutočne pripravená,“ hovorí Sara Bollwinkel, agentka 17-ročnej hviezdy.

Odporúčané
Billie Eilish rozpráva o najhoršom rande v trinástich, po ktorom sa rozplakala. Bol extrémne bohatý, dnes je škaredý Billie Eilish rozpráva o najhoršom rande v trinástich, po ktorom sa rozplakala. Bol extrémne bohatý, dnes je škaredý 3. októbra 2019, 14:49

Prvý úplný album Billie vyšiel až tento rok, no speváčka má pevne vybudovanú fanúšikovskú základňu vďaka singlom a EPčkám.

„Pravdou je to, že je úplne jedno, koľko lístkov je k dispozícii. Vieme, že sa všetky vypredajú. Pravdepodobne mohla spievať v Madison Square Garden už pred dvoma rokmi,“ tvrdí Sara, no dodáva, že je podľa nej hlúpe dať do MSG dieťa, ktoré na to nie je pripravené a dať na jej plecia tak veľký tlak: „Preto sme sa rozhodli počkať a vybudovať z nej osobu, ktorá na to bude skutočne pripravená.“

Odporúčané
Falošné vstupenky a prespávanie pred O2 arenou kvôli najlepším miestam. Ako Billie Eilish rozplakala tisícky Slovákov a Čechov? Falošné vstupenky a prespávanie pred O2 arenou kvôli najlepším miestam. Ako Billie Eilish rozplakala tisícky Slovákov a Čechov? 22. augusta 2019, 13:58

Madison Square Garden je najznámejšia aréna na svete a vysnená destinácia najväčších hudobných hviezd. Má neskutočne bohatú históriu a vystupovali v nej najvýznamnejší umelci ako Led Zeppelin, Elvis Presley, The Rolling Stones, John Lenon a ďalší. Súčasní umelci sú poctení, keď môžu na tomto mieste vystupovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia