Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2019, 8:45
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Bývania s najúžasnejšími bazénmi, do ktorých budeš chcieť ihneď skočiť

Bývania s najúžasnejšími bazénmi, do ktorých budeš chcieť ihneď skočiť
Zdroj: Kettal / Dezeen
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Vlastniť nehnuteľnosť s bazénom je snom mnohých z nás.

Architektúra je dôležitou súčasťou našich životov. Väčšinu ľudí predsa nadchnú historické stavby naprieč svetovými metropolami alebo poteší pohľad na moderné nehnuteľnosti vo svojom okolí, nehovoriac o vlastnom bývaní a jeho štylizácii. 

Pred pár týždňami sme priniesli článok s 10 spálňami, ktoré disponujú neuveriteľným výhľadom, dnes náš výber bude pozostávať z bývaní s úžasnými bazénmi. Dôvod je pritom jednoduchý, v láske ich máme azda všetci. Navyše, celému domu dokážu pridať na zaujímavosti a atraktivite. Teraz sa už s nami ale ponor do priezračných vôd naprieč celým svetom, vrátane Chorvátska, Španielska alebo Spojených štátov amerických. 

Odporúčané
Výhľady hodné miliónov alebo 10 spálni, v ktorých sa musíš prebúdzať s úsmevom  Výhľady hodné miliónov alebo 10 spálni, v ktorých sa musíš prebúdzať s úsmevom 11. septembra 2019, 20:33

Moreton Paddox (Veľká Británia) 

BPN Architects 

Veľká Británia síce nepatrí medzi krajiny, v ktorých si ľudia takmer nepretržite môžu užívať slnečné lúče, čo ale neznamená, že netúžia po nehnuteľnostiach s vonkajším bazénom. 

Vyššie uvedené architektonické štúdio doprialo majiteľom sídla s názvom „Ghost House“ neobvyklé riešenie, ktoré si zamiluješ minimálne rovnako ako my. Bazén osadený do vrchnej časti pozemku obopína z veľkej časti presklenú fasádu a zároveň vytvára koridor ku vstupným dverám nižšie. 

Bazény
Bazény Zdroj: Felix Mooneeram / Dezeen

Valencia (Španielsko

Fran Silvestre Arquitectos

Modernú nehnuteľnosť strieda ešte modernejšia. Približne takto by sme charakterizovali „Hoffman House“ situovaný na okraji mesta pri pobreží Stredozemného mora. 

Jednoduché, ale o to prepracovanejšie riešenie domu podčiarkuje najmä zakomponovanie bazéna,  ktorý priamo nadväzuje na stavbu s panoramatickým výhľadom. Geniálne odvedená práca, akú s určitosťou nemáš možnosť vidieť každý deň. 

Bazény
Bazény Zdroj: Fran Silvestre Arquitectos / Dezeen
Bazény
Bazény Zdroj: Fran Silvestre Arquitectos / Dezeen

Los Angeles (Spojené štáty americké) 

Kettal 

Akonáhle sa spomenie mesto LA, väčšine ihneď prídu na um celoročné vysoké teploty a nehnuteľnosti ukryté v kopcoch Hollywood Hills. Prototypom týchto predstáv je replika bývania „VDL Research House“, ktorú navrhli Richard a Dion Neutrovci. 

Spoločnosť Kettal len prednedávnom dokončila vernú kópiu národnej historickej pamiatky a musíme uznať, že výsledok nás príjemne prekvapil. Bazén s výhľadom na celé okolie nie je potrebné komentovať.

Bazény
Bazény Zdroj: Kettal / Dezeen

Zurich (Švajčiarsko) 

Think Architecture studio

Minimalizmus v pravom slova zmysle. Hniezdočko postavené na samotnom vrchu najväčšieho mesta v krajine helvétskeho kríža bude splneným snom milovníkov surových tvarov v najčistejšej podobe. 

Tas dbali na požiadavky klienta požadujúceho jednoduchosť nielen v rámci exteriéru, ale aj interiéru, o čom ťa presvedčí strohá bazénová časť v obložení bazéna a kamenného obkladu. 

Bazény
Bazény Zdroj: Simone Bossi / Dezeen
Bazény
Bazény Zdroj: Simone Bossi / Dezeen
Odporúčané
Nadčasovosť a dokonalé súkromie v podobe vily s bazénom len 25 minút od Prahy   Nadčasovosť a dokonalé súkromie v podobe vily s bazénom len 25 minút od Prahy 25. septembra 2019, 8:14

Balzan (Malta) 

AP Valletta Office

Kontrasty nie sú vítané len v rámci módnych kombinácií, ale taktiež v architektúre, kde dokážu premeniť obyčajné objekty na zaujímavé. 

Priamym dôkazom sily rozličnosti je sídlo „The Coach House“ na ostrove, ktorý väčšina Slovákov pozná predovšetkým ako ideálnu dovolenkovú destináciu. Stavba pôvodne dokončená ešte v priebehu 18. storočia dostala vizuálnu „injekciu“ a exteriér s bazénom v modernom štýle, pri ktorom musia byť letné večery neopísateľné.

Bazény
Bazény Zdroj: Alex Attard / Dezeen

San Francisco (Spojené štáty americké) 

EYRC Architects

Stelesnenie amerického sna, v ktorom majitelia nájdu to, po čom aspoň z času na čas túžia všetci obyvatelia známych metropol, pokoj. 

San Francisco patrí medzi najdrahšie miesta na život nielen na území USA, pričom priamo úmerné vysoko nastavenému štandardu je aj množstvo tamojších nehnuteľností. Presvedčíš sa o tom aj sám pri pohľade na krásy, ktoré ponúka majestátna nehnuteľnosť, vrátane nekonečného bazéna s výhľadom, aký nájdeš len málokde.  


Bazény
Bazény Zdroj: Matthew Millman / Dezeen
Bazény
Bazény Zdroj: Matthew Millman / Dezeen

Krk (Chorvátsko) 

Turato Architects

V Chorvátsku nenájdeš len množstvo pomerne lacných privátov, ale aj luxusom preplnené vily. 

Bezén s pôdorysom v tvare písmena „L“ obopína podstatnú časť domu a majiteľom ponúka nezameniteľný výhľad na celé okolie ostrova. Len si to skús predstaviť, nič iné len ty, príroda, kľud a pocit nekonečnej slobody.

Bazény
Bazény Zdroj: Bosnić + Dorotić / Dezeen
Bazény
Bazény Zdroj: Bosnić + Dorotić / Dezeen

Verona (Taliansko)

Studio Wok

Zo severu Chorvátska sa presúvame do jedného z najkrajších miest v rámci Apeninského polostrova, do ktorého zasadil svoje postavy aj William Shakespeare. 

Práve v kopcoch Verony sme objavili nehnuteľnosť, ktorá síce prešla kompletnou rekonštrukciou, avšak zachovala si svoju dušu, čo veľmi oceňujeme. Keďže ale žijeme v roku 2019, milánski architekti tomu prispôsobili určité technológie a potreby. Majitelia si preto môžu užívať bazén situovaný hneď vedľa kamenného sídla v obkolesení nádhernej zelene. 

Bazény
Bazény Zdroj: Simone Bossi / Dezeen
Bazény
Bazény Zdroj: Simone Bossi / Dezeen

 

Kalifornia (Spojené štáty americké)

Ro Rockett Design

Západna časť Spojených štátov patrí medzi najvyhľadávanejšie vinohradnícke oblasti sveta, práve to prilákalo do údolia Kalifornie aj majiteľov „Dry Creek Pool House“.

Rozlohou síce nie najväčšia nehnuteľnosť v okolí, ale bez najmenších pochýb jedna z najzaujímavejších v dokonalom prostredí. Priblížne takto by sme mohli charakterizovať danú krásu s priľahlým bazénom zo slnkom zaliatej Kalifornie.

Bazény
Bazény Zdroj: Adam Rouse / Dezeen

Texas (Spojené štáty americké

Murray Legge Architecture

Posledný výber opäť pochádza z USA, nebojíme sa povedať, že ide o nehnuteľnosť s najzaujímavejším bazénom v rámci dnešného článku. 

Ani v tomto prípade nejde o najväčšie prevedenia, v ktorom by si mohol denne plávať dĺžky, ale povedzme si úprimne, kto niečo také reálne potrebuje? Na schladenie a zábavu je obdobná veľkosť úplne ideálna. Akonáhle k tomu pripočítame výhľad ako z ríše snov, nemáme o čom ďalej diskutovať.

Bazény
Bazény Zdroj: Leonid Furmansky / Dezeen
Bazény
Bazény Zdroj: Leonid Furmansky / Dezeen
Domov
Zdieľať
Diskusia