Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2019, 11:52
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Slovák rozbehol pyramídovú hru. Ľudí lákal na investovanie do bitcoinu, pripravil ich vraj o milióny eur

ZAUJÍMAVOSTI BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Oklamaní investori verili, že sa ich vklad zvýši až o 70 percent.

Peter z východného Slovenska údajne rozbehol tzv. pyramídovú hru, teda podvodný, dlhodobý a neudržateľný obchodný model. Pofidérny prešovský finančník s podozrivou minulosťou vraj lákal ľudí na bezpečné investovanie do kryptomien, ako napríklad bitcoin. Prípad odhalili Hospodárske noviny.

Odporúčané
Cena Bitcoinu prekročila hranicu 10-tisíc dolárov a stále stúpa Cena Bitcoinu prekročila hranicu 10-tisíc dolárov a stále stúpa 22. júna 2019, 14:07

Ako píšu HN, Peter je aktuálne trestne stíhaný za podvody v dvoch desiatkach prípadov  úverových podvodov súvisiacich s vytunelovaním českej nebankovky Metropolitní spořitelní družstvo. Pochybný podnikateľ mal rozbehnúť spomínané finančné aktivity bez akýchkoľvek povolení.

Slovák rozbehol pyramídovú hru. Ľudí vraj lákal na investovanie do bitcoinu, pripraviť ich mal o milióny eur
Slovák rozbehol pyramídovú hru. Ľudí vraj lákal na investovanie do bitcoinu, pripraviť ich mal o milióny eur Zdroj: Pepaspar

Východniar údajne založil fiktívnu investičnú službu s názvom Pepaspar, ktorá bola prepojená s farmaceutickou firmou Medicproduct Lipany. Desiatkam oklamaných klientov nasľuboval bezpečné investovanie do kryptomien. Oklamaní ľudia verili, že za rok sa ich vklad zväčší až o takmer 70 percent.

Služby ponúkané na stránke Pepaspar.sk:

Slovák rozbehol pyramídovú hru. Ľudí vraj lákal na investovanie do bitcoinu, pripraviť ich mal o milióny eur
Slovák rozbehol pyramídovú hru. Ľudí vraj lákal na investovanie do bitcoinu, pripraviť ich mal o milióny eur
Klientom Pepasparu však nedal nielen úroky, ale nevrátil im ani počiatočný vklad. Údajne si Peter vďaka tomu prilepšil až o 3-4 milióny eur. Investorom vraj dlhuje peniaze už dva mesiace. Spočiatku systém fungoval, ale po čase prestali chodiť klientom peniaze na účet. Podľa platných zmlúv malo dôjsť aj k vyplateniu sľúbenej istiny. To sa však nestalo.

Domov
Zdieľať
Diskusia