Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2019, 12:38
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Ateistickí rodičia sa súdia so školou. Deti sa v nej musia modliť a nemajú alternatívu, vraj tým porušuje ľudské práva

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Škola obvinenia odmieta.

Lee Harris a jeho manželka Lizanne sa rozhodli ísť pred súd. Nepáči sa im, že ich deti sa musia modliť a chodiť na kresťanské školské zhromaždenia, pričom nemajú vhodnú alternatívu. Vraj sa tak porušujú ich ľudské práva. Inštitúcia Oxford Diocesan Schools Trust (ODST) vedie Burfordskú základnú školu od roku 2015, práve s ňou sa chcú Harrisonovci súdiť. Rodičia si všimli, že ODST šíri „škodlivé aspekty náboženstva“ na školských zhromaždeniach a aj v rámci výučby, informuje The Telegraph.

Burfordská základná škola by mala mať alternatívu aj pre „nekresťanské deti“. Aj napriek tomu sa na pôde školy konajú bohoslužby bez toho, aby ponúkali alternatívu pre nekresťanov. Raz týždenne sa dokonca koná zhromaždenie, ktoré zahŕňa externú kresťanskú skupinu. Obliekajú sa ako biblické postavy, hrajú divadlo na motívy biblických príbehov. Nechýba dokonca ani ukrižovanie.

Ako ďalej web uvádza, rodičom sa nepáči, že deti nemajú na výber. Buď sú súčasťou zhromaždení, alebo im učitelia dajú do ruky iPod. „Tým, že nemajú na výber, strácajú tým dôležité prvky školského a komunitného života,“ povedali rodičia. ODST tvrdí, že sa zachovala primerane a súdny spor komentovať nechce. 

Domov
Zdieľať
Diskusia