Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 1:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Thora si robí srandu z Hitlera. V debutových ukážkach odhaľuje svoju protivojnovú satiru

Režisér Thora si robí srandu z Hitlera. V debutových ukážkach odhaľuje svoju protivojnovú satiru
Zdroj: Fox Searchlight
FILMY A SERIÁLY JOJO RABBIT
Uložiť Uložené

Krátky teaser pre JoJo Rabbit konečne ukazuje, akým štýlom stvárnil Taika Waititi samotného Adolfa Hitlera.

O projekte JoJo Rabbit sme písali už mnohokrát. Jednak nás zaujala protivojnová téma, jednak tu máme Scarlett Johansson, no a v neposlednom rade fakt, že sa o film postaral sám Taika Waititi. Talentovaný režisér, scenárista a herec (všetky tri roly využil aj pri tomto počine), ktorý sa do Hollywoodu definitívne dostal po treťom Thorovi, a tak dostal viac voľnosti. 

Dnes konečne vidíme prvé plody jeho práce. Ako sám hovoril, kvôli stvárneniu Hitlera nepodnikol žiaden výskum. Zahral ho úplne po svojom, pretože ho jeho odkaz a osobnosť absolútne nezaujímajú. A padlo tam aj pár hnusnejších slov. JoJo Rabbit bude protivojnová satira, zároveň sa však sústredí aj na výchovu mladého chlapca, šikanu a podobne. Nakoniec, tieto témy načrtol už aj teaser nižšie. 

Úprimne, od prvých záberov som čakal viac. Pousmial som sa len pri hode nožom a zatiaľ si nie som istý, aký bude Waititiho Hitler. Snáď bude tou správnou zmesou, ktorá nás pobaví, ale zároveň neprekročí hranice. Múdrejší budeme 21. januára 2020, kedy má snímka u nás premiéru. V zahraničí si ju budeš môcť pozrieť už 18. októbra. 

Odporúčané
Protinacistická satira od režiséra Thora hrá na city. JoJo Rabbit ťa pobaví, ale aj dramaticky zasiahne do duše Protinacistická satira od režiséra Thora hrá na city. JoJo Rabbit ťa pobaví, ale aj dramaticky zasiahne do duše 4. septembra 2019, 14:44

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa zameria na mladého chlapca (Roman Griffin Davis), ktorý žije v Nemecku počas druhej svetovej vojny, je členom Hitlerjugend a jeho jediným spojencom je imaginárny priateľ Adolf Hitler (Waititi). Potom však zistí, že jeho matka ukrýva v dome židovské dievča.

Okrem vyššie spomínanej dvojice si vo filme ďalej zahrá napríklad aj Scarlett JohanssonSam RockwellRebel Wilson či Thomasin McKenzie. A čo na adresu svojho projektu hovorí sám Waititi?

Zo štartu natáčania mojej protivojnovej satiry som nadšený. Zhromaždili sme neuveriteľné obsadenie a ja sa už neviem dočkať, ako si budem konečne uťahovať z nacistov a z ich presvedčenia. Tento film naštve mnoho rasistov, čo ma robí veľmi šťastným.

Režisér Thora si robí srandu z Hitlera. V debutových ukážkach odhaľuje svoju protivojnovú satiru
Zdroj: Fox Searchlight
Domov
Zdieľať
Diskusia