Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2019, 10:51
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Mohutné krúpy vytvorili v Mexiku 1,5-metrovú pokrývku ľadu

ZAUJÍMAVOSTI MEXIKO
Uložiť Uložené

Obyvatelia druhého najväčšieho mexického mesta zostali v poriadnom šoku.

Ulice mexického mesta Guadalajara ostali po silnej búrke sprevádzanej intenzívnym krupobitím plné ľadu. Podľa BBC vytvorili mohutné krúpy až 1,5 metrovú ľadovú pokrývku.

Nevídaný prírodný úkaz, ktorý sa v meste objavil nečakane v tridsaťstupňových horúčavách a doslova zmrazil ulice, potrápil najmä samotných obyvateľov a dopravu v celom meste. Vozidlá totiž po ničivej búrke zostali neschopné akéhokoľvek pohybu. Aj z toho dôvodu musela na mnohých miestach zasahovať odpratávacia technika.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sustainable Pages (@momslyst),

Neskôr sa ľad začal topiť, čo spôsobilo ďalšie problémy. Na uliciach zostali vyvrátené stromy a mnohé miesta, domy či iné zariadenia boli zaplavené. Ako zázrakom však nedošlo k žiadnym závažným zraneniam. Úrady však uviedli, že búrky napáchali škody na približne 200 domoch a desiatky áut potrápili prívaly vody.

„A potom sa pýtajme, či sú klimatické zmeny skutočné. Sme svedkami doposiaľ nevídaných prírodných javov,“ skonštatoval podľa agentúry AFP guvernér štátu Jalisco Enrique Alfaro Ramírez.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Life With Weather (@lifewithweather),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa David de Zabedrosky (@dezabedrosky),

Domov
Zdieľať
Diskusia