Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2019, 0:51
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nedôvera voči Daenerys sa prehlbuje a Cersei sa chystá na zmasakrovanie svojich nepriateľov

Nedôvera voči Daenerys sa prehlbuje a Cersei sa chystá na zmasakrovanie svojich nepriateľov
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Predposledná časť finále by mala predstaviť veľkolepý súboj.

V článku nájdeš spoilery z minulých častí Game of Thrones!

Či už tvrdeniu Emilie Clarke veríš alebo nie, podľa jej slov by mala 5. časť finále divákom predstaviť skutočne veľkolepý súboj, ktorý predčí aj bitku proti Night Kingovi. Keď si ale uvedomíme, v akom stave sa nachádzajú armády Jona a Daenerys a od pôvodnej trojice drakov si odčítame dvojicu zabitých, šance na porazenie Cersei sa čoraz viac zmenšujú. Zavážiť by však mohla pomoc od Yary Greyjoy, rodu Arryn a Martell.

Cersei sa môže pýšiť armádou profesionálnych žoldnierov, vojakmi Lannisterovcov a gigantickými kušami, ktoré za pomoci scenáristov dokážu behom momentu zabiť dospelého draka. No a samozrejme nezabúdajme na Eurona a jeho nebezpečnú posádku. Práve tá totiž už druhýkrát (keď sa mu podarilo zničiť lodstvo Martellovcov, Yary a Theona) zasiahla hrdinov absolútne nepripravených.

Z traileru k 5. epizóde navyše môžeme pozorovať Tyrionov ustarostený pohľad na jeho kráľovnú. Zrejme si už aj on začína uvedomovať, že Varysov postoj k Daenerys istým spôsobom dával určite zmysel.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Napriek tomu by bolo skvelé, keby nás tvorcovia dokázali poslednými dvomi epizódami ešte prekvapiť a nespravili by z Daenerys očakávanú Mad Queen (názov odvodený od jej otca Aerysa II, prezývaného Mad King).

Verme teda, že sa najbližšie dve časti dočkáme prepracovanej akcie a niekoľkých nečakaných zvratov. Práve tie sme na Game of Thrones vždy najviac milovali. Nová epizóda k nám dorazí v pondelok 13. mája (květen). Viac informácií o seriáli nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia