Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2019, 11:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Stredoškolák zabehol v pretekoch na 100 metrov čas len o 0,4 sekundy pomalší ako Usain Bolt

ŠPORT BEH
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Matthew by sa chcel objaviť už na olympiáde v Tokiu.

Internet momentálne opantal 18-ročný stredoškolský študent Matthew Boling. Študent americkej školy Strake Jesuit College Preparatory sa postavil na štart pretekov na 100 metrov, v ktorých dodnes drží svetový rekord Jamajčan Usain Bolt. Atletický fenomén zabehol svoj rekordný čas 9,58 sekundy v roku 2009 a odvtedy sa nenašiel premožiteľ, ktorý by toto maximum prekonal.

Matthew Boling je však na dobrej ceste, aby možno raz žezlo z rúk Bolta prevzal. V Houstone s prehľadom porazil všetkých svojich súperov, pretože do cieľa dobehol v čase 9,98 sekundy. Nanešťastie, tento čas sa nebude môcť započítať do historických kroník, pretože Matthew mal menšiu pomoc od vetra, ktorý mohol ovplyvniť celkový čas, píše Business Insider.

Napriek tomu je na záberoch z pretekov očividné, že Matthew nemá žiadnu konkurenciu. Momentálne sa pripravuje na olympijskú kvalifikáciu, pretože by svoje schopnosti chcel využiť v prospech Spojených štátov amerických na budúcoročnej olympiáde v Tokiu. Ak sa mu to podarí, kariére profesionálneho atléta sa bude musieť začať venovať naplno.

Domov
Zdieľať
Diskusia