Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019, 14:18
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Slovenský vládny pilot vysvetľuje, čo sú chemtrails. Nikto nás nepostrekuje, nebolo by to ani efektívne

ZAUJÍMAVOSTI HOAXY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Policajti sa pustili do objasňovania konšpiračnej teória.

Naši policajti si pred pár mesiacmi založili separátnu facebookovú stránku Hoaxy a podvody – Polícia SR, kde pravidelne upozorňujú na hlúposti a výmysly, ktoré sa šíria po slovenskom internete. A že ich nie je vôbec málo.

Tentokrát sa vrátili späť ku koreňom všetkých konšpirácií, keď sa porozprávali s riaditeľom Letky Ministerstva vnútra Dalimírom Pišťanským, a teda skúseným slovenským vládnym pilotom, ktorý by mal o potenciálnom chemickom postrekovaní vedieť, ak sa  naozaj deje. Samozrejme, žiadne postreky sa nekonajú a čiary za lietadlami viditeľné voľným okom na oblohe majú jednoduché vysvetlenie.

Ako hovorí Dalimír Pišťanský, najskôr si treba uvedomiť, že medzi teplotou výfukových plynov lietadla a vonkajším prostredím na oblohe je výrazná teplotný rozdiel. V praxi to znamená, že ak majú výfukové plyny viac ako 600 stupňov Celzia a vonku je -60 stupňov Celzia, začína proces kondenzácie.

Vlhkosť vonkajšieho prostredia sa za lietadlom skondenzuje, čím sa vytvárajú kondenzačné čiary a naivnejšia časť obyvateľstva môže mať pocit, že nás takto elity práškujú. V skutočnosti ide o bežný fyzikálny jav.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Pilot konštatuje, že aj keby mali byť chemtrails skutočné, veľmi efektívne by nefungovali. Ak je vonku -60 stupňov Celzia, akákoľvek látka v kvapalnom stave, ktorou by ťa vláda chcela postrekovať, by zamrzla.

Domov
Zdieľať
Diskusia