Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2019, 14:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Petra Vlhová zarobila za poslednú sezónu státisíce eur. Na Shiffrinovú pritom nestačil ani najlepší muž

ŠPORT PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Lyžiarka si za svoje parádne výkony slušne prilepšila.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová úspešne zakončila tohtoročnú sezónu. V nej si na konto pripísala 5 víťazstiev, niekoľko druhých a tretích miest, vďaka čomu pravidelne spôsobovala slovenským fanúšikom niekoľkosekundové zástavy srdca, keď finišovala s náskokom niekoľkých desatín pred svojou najväčšou konkurentkou Mikaelou Shiffrinovou.

Odporúčané
Petra Vlhová si za polovicu tejto sezóny už kráľovsky zarobila. Suverénne stihla prekonať aj odmeny z tej minulej Petra Vlhová si za polovicu tejto sezóny už kráľovsky zarobila. Suverénne stihla prekonať aj odmeny z tej minulej 21. januára 2019, 20:27

Američanka ju porazila v poslednom slalome aj obrovskom slalome sezóny, keď sa konkurentky stretli na svahu v Andorre. Shiffrinová finišovala dvakrát na prvom mieste, zatiaľ čo Petra zajazdila čas postačujúci tretie miesto. So sezónou sa rozlúčila vo veľkom štýle a my veríme, že to takto bude pokračovať aj naďalej.

Petra Vlhová za svoju najúspešnejšiu sezónu zarobila státisíce eur.
Petra Vlhová za svoju najúspešnejšiu sezónu zarobila státisíce eur. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Napriek mnohým tesným výsledkom dominovala Shiffrinová nielen výsledkovo, ale aj finančne. Ako píše Šport.sk, Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) pravidelne na svojej stránke zverejňuje zárobky lyžiariek a lyžiarov.

Petra Vlhová za svoju najúspešnejšiu sezónu zarobila státisíce eur.
Petra Vlhová za svoju najúspešnejšiu sezónu zarobila státisíce eur. Zdroj: FIS SKI

Dozvedeli sme sa, že Američanka si na svoje konto dohromady pripísala 886 386 švajčiarskych frankov, čo je v prepočte viac ako 780-tisíc eur. Na druhom mieste sa umiestnila naša Peťa Vlhová so zárobkom 428 195 švajčiarskych frankov, z čoho po prepočte získala takmer 377-tisíc  eur.

Odporúčané
Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou 19. januára 2024, 17:30

Napriek tomu nejde o čistý zárobok. Lyžiarky budú musieť tieto peniaze zdaniť, takže Petra si na konto nepripíše rovných 377-tisíc eur. Ba čo viac, keď sa téma financií rozoberala v médiách naposledy, jej otec skonštatoval, že si prémie v rámci tímu rozdeľujú medzi piatich členov rovným dielom. Naša lyžiarka tak nielenže musí peniaze zdaniť, ale sa s nimi podeliť s tímom, bez ktorého by sa pretekov ani nemohla zúčastniť.

Petra Vlhová zarobila za poslednú sezónu státisíce eur. Na Američanku Shiffrinovú pritom nestačil ani najlepší muž
Petra Vlhová zarobila za poslednú sezónu státisíce eur. Na Američanku Shiffrinovú pritom nestačil ani najlepší muž Zdroj: FIS SKI

Na mužskom fronte zase dominoval Rakúšan Marcel Hirscher. V závese za ním zostali Dominik Paris a Alexis Pinturault, pričom samotný Hirscher na čele rebríčka zarobil menej ako najlepšia žena Shiffrinová. Ženy tento rok očividne dominovali, pretože aj naša Peťa z druhého miesta porazila v zárobkoch lyžiara Dominika Parisa na druhom mieste medzi mužmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia