Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2019, 13:36
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Ak pošleš nezaočkované dieťa do školy, zaplatíš 500 eur. Ďalšia európska krajina chce zakročiť proti biorodičom

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Riadia sa heslom „No vaccine, no school“.

Bohužiaľ, v roku 2019 bojujeme s chorobami, ktoré už pomaly nemali existovať. Slovenské mestá zápasia s epidémiou osýpok a lekári neveriacky krútia hlavou. Najhoršie na tom celom je fakt, že ľudia radšej veria diskutérom na internete, ako odborníkom a nedajú si povedať. Nedávno sme napísali obsiahly článok, kde sme jasne roztriedili pravdu od lží a domnienok.

Neustále pribúdajú rodičia, ktorí svoje deti nedávajú zaočkovať. Je to ako časovaná bomba – skôr či neskôr vybuchne a choroby, s ktorými ľudstvo nemalo dlhé roky problémy, vypuknú naplno.

Odporúčané
Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch 21. februára 2019, 11:42

Taliansko si ale povedalo jasné nie a proti biorodičom rázne zakročilo. Ak rodič nevie dokázať, že dal svoje školou povinné dieťa staršie ako 6 rokov zaočkovať, má smolu. Štátu bude musieť zaplatiť až 500 eur. Nový zákon prišiel v čase, keď v krajine narastá počet prípadov osýpok.

Ak pošleš nezaočkované dieťa do škôlky, zaplatíš 500 eur. Ďalšia európska krajina chce zakročiť proti biorodičom
Ak pošleš nezaočkované dieťa do škôlky, zaplatíš 500 eur. Ďalšia európska krajina chce zakročiť proti biorodičom Zdroj: TASR

Škôlky to majú ešte prísnejšie. Nezaočkované deti jednoducho do jaslí ani škôlok brať nebudú (okrem pár výnimiek v rámci racionálnych dôvodov). „Žiadna vakcína, žiadna škola,“ povedala ministerka zdravotníctva Giulia Grillo.

Na Slovensku máme podobný problém s očkovaním, no zatiaľ ho kompetentní posúvajú do úzadia. V Česku je to iný príbeh a uvedomujú si riziká nezaočkovania. Nedávno sme ťa informovali o tom, že chcú zakázať nezaočkovaným deťom navštevovanie škôlky

Domov
Zdieľať
Diskusia