Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2019, 13:43
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

6 projektov Rytmusa, na ktoré sa môžeš v najbližších mesiacoch tešiť

HUDBA RYTMUS
Uložiť Uložené

V tomto (a možno nasledujúcom roku) sa bude Rytmus okrem osobného života, budúcej manželky a dieťaťa aktívne venovať aj svojej hudobne kariére.

Len pred pár dňami sme uverejnili hodinový rozhovor s Rytmusom, ktorý bol jeho prvou výpoveďou po množstve dôležitých udalosti z minulého roka. Tie sa týkali v prvom rade jeho súkromného života, ktoré ešte sprevádzala aj informácia o tom, že sa chystá absolvovať svoj prvý profesionálny zápas v boxe. 

Ten má už člen Kontrafaktu za sebou a momentálne sa najviac sústreďuje na rodinu. Rok 2018 bol pre neho najzásadnejší práve v tejto oblasti, keďže má za sebou zásnuby a spoločne so svojou budúcou manželkou očakávajú dieťa. Šajmo sa v rozhovore ešte chvílu venoval napríklad aj bulváru, názorom na novú vlnu rapu aj celkové dianie na scéne, no veľmi nás pochopiteľne zaujímalo aj to, čo bude ďalej

Aj preto nám nedalo neopýtať sa na to, čo vlastne v roku 2019 chystá a na čo sa tým pádom môžeme tešiť. Aj preto sme sa rozhodli dať dohromady všetky dôležité momenty spomenuté v rozhovore, aby ti nič neušlo aj v prípade, že práve nemáš hodinu na to, aby si si pozrel videorozhovor. V nasledujúcich riadkov teda zhrnieme dostupné informácie k šiestim projektom, ktoré by mohli uzrieť svetlo sveta v najbližších 12 mesiacoch. 

 

Album Kontrafaktu

Rytmus v rozhovore na otázku týkajúcu sa skupinového albumu prezradil, že sa s chalanmi v žiadnom prípade nerozpadli a Kontrafakt ide ďalej. Zároveň sa však nechal počuť, že má rád, keď ostávajú isté veci zahalené pod rúškom tajomstva, a tak sme sa ďalej v tejto otázke nechceli rýpať.

S ohľadom na to, že od vydania Navždy to na konci aktuálneho roka bude 6 rokov, je skoro isté, že je len otázkou času, kedy sa Ego, Rytmus a Anys zavrú do štúdia. 

Paťo už po Krstnom otcovi povedal, že sa hudobu chce hlavne baviť. Zároveň v rozhovore otvorene hovoril aj o tom, že má nasledované aktuálne nové štýly, nutne sa mu nechce určovať ďalšie trendy a ani nemá chuť nikomu nič dokazovať. Dovolíme si odhadnúť, že štvrtý oficiálny album Kontrafaktu by mohol vyjsť v závere roka 2019. 

„Už si neviem predstaviť povedať Egovi, že nejdem do štúdia, lebo mám prípravu na boxerský zápas.“

„Čím som starší, tým viac nerád prezrádzam, lebo milujem, keď je niečo vzácne. Mám rád, keď je niečo prekvapivé.“

„Kontrafakt sa nerozpadol, my ideme ďalej. Ja som si urobil menšiu tvorivejšiu prestávku, lebo som chcel zmenu, ale tento rok sa chcem zavrieť do štúdia.“ 

6 Rytmusovych projektov, na ktoré sa môžeš v najbližších mesiacoch tešiť
6 Rytmusovych projektov, na ktoré sa môžeš v najbližších mesiacoch tešiť Zdroj: Matúš Zeťák


Dokumentárny film o hudbe

Ešte keď uzrel svetlo sveta celovečerný film Sídliskový sen bolo mnohými ľuďmi tvorcovi aj Rytmusovi vyčítané, že vôbec neukazuje to, čo pôvodne očakávali. Chceli totiž vidieť Rytmusove hudobné začiatky na ulici a tiež to, ako sa profesne dostal tam, kam je. V skutočnosti išlo o pátranie za jeho pôvodom, čo však možno mnohí nepochopili.

Nám Rytmus prezradil, že v spolupráci s Red Bullom teraz pracuje aj na hudobnom dokumentárnom filme, ktorý by uspokojiť práve odporcov Sídliskového sna. Keďže však člen Kontrafaktu každý svoj sólový či skupinový album aj dôležité hudobné obdobie mapoval prostredníctvom série Obraz Doby, pravdepodobne by sme sa mohli dočkať diametrálne odlišného konceptu. Veľmi radi sa však necháme prekvapiť a dôležité je tiež to, že by sme sa ho mali dočkať v dohľadnej dobe. 

„Sídliskový sen bol skôr o trinástej komnate môjho súkromia. Niektorí ľudia mi dávali feedback, že tam nebolo nič o hudbe. Som ale rád, že tvorca nedal priestor hudbe.“

„Robíme dokument o hudbe. Úplne od začiatku, kto ma ovplyvňoval, koho som stretol, aký bol ich a môj názor, aké kroky som spravil. A to celé doplnené o zábery z minulosti.“


Dokumentárny film o boxe

Rytmus ešte v prvej polovici roka 2018 oznámil, že má v pláne absolvovať profesionálny boxerský zápas, čo už samé o sebe vyvolalo obrovskú vlnu diskusie. Táto informácia však ešte nabrala na atraktivite, keď sme sa dozvedeli, že jeho súperom bude najznámejší český raper Marpo. Udalosť sa konala v úplnom závere minulého roka v rámci organizácie XFN v pražskej O2 arene, ktorá sa vypredala pár týždňov vopred. 

Dohromady sa prišlo pozrieť viac ako 17-tisíc návštevníkov a ďalšie desiatky tisíc sledovali zápas naživo doma. Rytmus síce prehlad, no vydržal všetkých 6 kôl, čo sa dá považovať za naozaj slušný výkon. My sme sa v rozhovore dozvedeli, že sa dočkáme aj dokumentárneho filmu, ktorý mapoval Rytmusovu cestu od prvého tréningu v roku 2016 až po posledný gong v ringu.

„Všetko poviem, mám to všetko zdokumentované od prvého tréningu, kedy som bol v Thajsku v roku 2016, kde som začínal.“


6 Rytmusovych projektov, na ktoré sa môžeš v najbližších mesiacoch tešiť
6 Rytmusovych projektov, na ktoré sa môžeš v najbližších mesiacoch tešiť Zdroj: www,instagram.com/rytmusking


Kniha

Domov
Zdieľať
Diskusia